Startup-ul Artful Living, care a creat o aplicație de servicii la domiciliu, vizează extinderea națională, dar și internațională, precum și atragerea unei runde de finanțare.
„Oferim o paletă foarte largă de servicii, precum servicii de curățenie la domiciliu, de înfrumusețare, transport, service auto, servicii medicale, toate acestea oferite locatarilor la domiciliu. Suntem practic un intermediar între furnizorii de servicii din fiecare oraș și rezidenți.
De plătit plătește consumatorul serviciului. Practic, noi am agreat cu furnizorii printr-un contract ca prețul pe care ei îl solicită prin intermediul aplicației să fie același preț pe care ei îl oferă pe site-urile lor, iar pentru noi am agreat un care este comisionul nostru de intermediere”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Corina Olaru, co-fondator Artful Living.
Investiția în dezvoltarea aplicației a fost de 250.000 de euro, bani proveniți din surse proprii.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Cu siguranță analizăm posibilitatea unor runde de finanțare, dar și posibilitatea ca alți investitori privați să investească în acest proiect. Mi-aș dori foarte mult să cooptez cât mai mult know-how alături de echipa mea ca să ne dăm o șansă mare de creștere.
Piața de servicii la domiciliu la nivel global este în creștere foarte mare. Iar după pandemie s-a schimbat foarte mult comportamentul utilizatorilor. Dacă până acum era ceva nou, acum au devenit din ce în ce mai solicitate astfel de servicii la cerere”, mai spune aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Bogdan Alexandrescu, director al Direcției Agri CEC Bank: Agricultura este al doilea domeniu finanțat în CEC Bank. Anul trecut am acordat circa 3,2 miliarde lei credite pentru industria agroalimentarăAplicația Artful Living se adresează atât segmentului B2C, cât și B2B.
„Pe lângă segmentul B2C, am mai dezvoltat o a doua verticală de business, B2B, adică ne îndreptăm către administratori și dezvoltatori imobiliari. E foarte profitabil pentru noi dacă reușim să înrolăm în aplicație companiile de facility management, furnizorii de electricitate, instalații sanitare, ventilații etc.. Asta e verticala de business și abordarea care ne diferențiază de celelalte businessuri asemănătoare din piață”, precizează antreprenoarea.
Startup-ul vizează atât scalarea națională în următorul an, cât și intrarea pe noi piețe.
„Acum suntem funcționali în București, avem peste 40 de furnizori, care în total înglobează un număr de peste 200 de servicii. Scalarea în România nu va fi neapărat grea, după ce vom dovedi că businessul e funcțional în Capitală. Pentru 2024 ne-am propus să intrăm în 3 orașe mari și, de asemenea, analizăm în paralel posibilitățile de extindere în afara țării.
Intenția este de a începe demersurile sau chiar de a implementa aplicația într-un oraș dintr-o altă țară în 2024. Îmi doresc ca la nivel internațional să intrăm cu verticala de business. Cred că cea mai bună intrare în piețele internaționale este prin accesul în locații”, afirmă Corina Olaru.