Startup-ul iFlows Technologies, care a creat o platformă pentru digitalizarea proceselor IMM-urilor, plănuiește ca până la finalul anului sau cel târziu până în primul trimestru al anului viitor să se extindă și în afara granițelor țării. Proiectul, dezvoltat de Andrei Stanciu, Ionuț Șișu și Julia Șișu, a fost lansat pe piață la finalul anului trecut, în urma unei investiții de circa 300.000 de euro, bani proveniți din sursele proprii ale fondatorilor.
„Ca toate tunurile astea de succes, ideea noastră a fost validată. Adică gradul înalt de satisfacție era de așteptat, deoarece platforma a fost văzută ca un tool intern a unei companii de-a noastre de producție de vreo 10 ani. A tot fost testată, finisată, și când a ajuns într-o formă destul de avansată, am ajuns la concluzia că poate fi transformată într-un produs de sine stătător și testat în piață”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Andrei Stanciu, co-fondator iFlows.
Deși platforma poate fi folosită de companii din orice domeniu de activitate, startup-ul se concentrează îndeosebi pe businessurile din zona de producție.
„Vrem să-l transformăm direct într-un produs global. Vrem să-l finisăm în piața din România și, ușor-ușor, să-l pregătim pentru extern. Noi suntem pregătiți, mai avem câteva reglaje și, cu siguranță, dacă nu în finalul acestui an, în primul trimestru din 2024 vom ieși în țările învecinate”, mai spune acesta.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Startup-ul iFlows vizează și atragerea unei runde de finanțare, însă după ce ajunge la un anumit nivel de venituri.
„Pentru partea de infrastructura am obținut un grant de la Amazon și suntem acoperiți pentru perioada următoare. Pentru activitățile zilnice a apărut acum acest grant de digitalizare și încercăm să-l exploatăm la maxim pentru a atinge cifrele dorite, ca apoi să putem ridica o rundă pe măsura așteptărilor noastre.
Am lansat varianta finala a produsului la finalul lunii decembrie și peste 60% din vânzări au fost pachete anuale. Asta înseamnă că dacă reușim să vindem în continuare pachete anuale putem să ne finanțăm până vom ridica o rundă pe măsura așteptărilor. Vrem să trecem direct din zona de startup într-o rundă mai mare. Sărim zona de finanțare de la angel investors și seed”, precizează Andrei Stanciu, care consideră că nu e dificil ca un startup din zona de tehnologice să atragă finanțare.
„Sunt foarte multe fonduri de investiții care în ultima perioadă se specializează pe regiunea CEE. În plus, investitorii curtează aceasta zonă de SaaS, care este la modă datorită garanției veniturilor. Partea nevăzută este munca infernală. Muncești cât e ziua de lunga și poate și noaptea”, adaugă el.