VIDEO PROFIT LIVE Andrei Dragomir, co-fondator Booksport: Vrem să atragem 300.000 de euro la o evaluare de 2-3 milioane euro

scris 10 oct 2023

Booksport este o platformă de rezervări ale terenurilor de sport care a fost deschisă în septembrie 2020 de Andrei Dragomir, Radu Popa și Sebastian Stoichiță. În prezent, startup-ul caută investitori pentru dezvoltarea operațiunilor pe plan local.

„Am gândit acest proiect pentru a acoperi această nevoie a pieței de a avea un acces facil și transparent la facilitățile sportive. Am construit acest proiect pornind de la niște probleme de organizare ale cluburilor. Din discuțiile cu ei una din probleme pe care acum o acoperă foarte ușor prin noi este rezervarea care se face la club și pe care utilizatorii nu mai ajung să o practice și, evident, să o achite. Avem un sistem prin care odată ce ți-ai găsit un slot orat, plata se face în acel moment cu cardul. Dacă nu se mai prezintă deloc utilizatorul, clubul știe că nu a rămas cu respectivul slot orar neachitat”, spune la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Andrei Dragomir, co-fondator Booksport.

Platforma numără în prezent peste 250 de terenuri active din țară, din cadrul a 80 de cluburi diferite.

Urmărește-ne și pe Google News

„Proiectul a fost gândit să acopere tot ce înseamnă sport. Avem tenis, fotbal, squash. Acoperim într-o bună măsură tot Bucureștiul. Foarte mulți au fost atrași de proiect și asta se vede în numărul de cluburi pe care le avem în București. În Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, deja începem să devenim cunoscuți. Discutăm acum în Craiova cu două cluburi. Anul acesta începem să ne extindem național mai agresiv”, mai spune acesta.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Momentan, Booksport taxează doar cluburile partenere, percepând un comison de circa 10% pe fiecare rezervare efectuată prin intermediul platformei.

„Modelul de business este mic pe partea de monetizare. Noi încercăm să creăm acum piața, nu vrem să speriem pe partea asta. Noi încercăm să creștem monetizarea prin facilități. Adică acum facilitățile sunt oferite gratuit și acoperă o plajă destul de largă, precum crearea facturilor online pentru serviciile furnizate de către cluburi. Dar încercăm pe viitor să le aducem și mai multe beneficii și, probabil pentru facilități premium vom avea un abonament. Vedem o tendință către digitalizare atât a practicanților de sport, cât și a cluburilor”, precizează antreprenorul.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine: Tocmai am închis runda. Procesul de fundraising nu a fost ușor. Este aproape un full time job CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine: Tocmai am închis runda. Procesul de fundraising nu a fost ușor. Este aproape un full time job

În 2022, Booksport a înregistrat venituri de 12.000 de euro, iar în prima jumătate a anului rulajul platformei a crescut cu 25%.

„Rulăm în general între 150.000 – 200.000 de euro pentru cluburi pe an. Chiar mai mult. Creștem susținut”, afirmă Andrei Dragomir.

Până în prezent, platforma a fost finanțată din fondurile celor trei antreprenori. Planurile startup-ului sunt însă de a atrage o rundă de finanțare în următoarea perioadă.

„Noi căutăm să ne autofinanțăm cât de mult putem ca să putem găsi o rundă echilibrată în momentul în care ieșim către finanțare și în ceea ce privește procentul pe care în vom oferi. Căutăm o rundă de seed, însă ar trebui să găsim un investitor cu o viziune mai largă. Fiind un pionierat, este de durată implementarea, este o afacere de volum, revenue per rezervare este scăzut. Și atunci, soluția pentru o monetizare eficienta este să ai un volum mare. Asta se obține în timp și investitorii respectivi trebuie să se alinieze cu acest profil al afacerii.

Avem tracțiunea cu care să ne prezentăm către investitori, avem revenue, suntem într-o poziție destul de bună și sper ca în curând să putem accesa o primă rundă de finanțare pentru o susținere în dezvoltare pentru următorul an, în special pe partea de vânzări. Undeva spre 300.000 de euro targetăm la o evaluare de 2-3 milioane de euro sperăm. Însă nu vedem un moment prielnic în a încerca să ridicăm o rundă de finanțare acum. Lumea e destul de reticentă”, mai spune acesta.

După validarea produsului pe piața locală, startup-ul vizează și extinderea internațională.

„Internaționalizarea cu siguranță va fi cerută și de investitor. Nu cred că a existat vreo discuție până acum care să nu atingă acest subiect”, precizează el.

viewscnt
Afla mai multe despre
booksport
andrei dragomir