VIDEO PROFIT LIVE Adrian Sfichi, CEO Ecap: Vrem să integrăm Amazon, Kaufland și Cdiscount în platformă și să atragem încă o rundă de finanțare. Pentru a reține programatori în firmă trebuie să le oferi felii din afacerea ta

VIDEO PROFIT LIVE Adrian Sfichi, CEO Ecap: Vrem să integrăm Amazon, Kaufland și Cdiscount în platformă și să atragem încă o rundă de finanțare. Pentru a reține programatori în firmă trebuie să le oferi felii din afacerea ta
scris 24 iun 2022

Startup-ul Ecap, care a dezvoltat o platformă de automatizare a proceselor din cadrul companiilor de ecommerce, pe întreg lanțul logistic, de la importul de produse și până în momentul în care clientul final primește pachetul de la curier, vizează să atragă cea de-a doua rundă de finanțare, pentru externalizarea servicilor, și să integreze marketplace-uri consacrate, pentru a oferi clienților săi extra beneficii. Printre cele mai mari provocări ale startup-ului se numără atragerea de forță de muncă și reținerea acesteia. Programatorii sunt cei mai dificili de convins să rămână într-o firmă.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

„Verticalele pe care noi le urmărim este externalizarea pieței, astfel încât antreprenorii români să vândă cât mai mult și pe piețele europene, dar și invers, să reușim să aducem antreprenori europeni și produse europene pe piața locală. Prima externalizare pe care o vom face va fi să integrăm marketplace-uri consacrate precum Amazon, Kaufland, Cdiscount, ca să le oferim clienților noștri oportunitatea de a-și distribui produsele în toată Europa.

Urmărește-ne și pe Google News

În al doilea rând trebuie să replicăm succesul pe care l-am avut cu clienții de aici și cu cei externi. Am observat că, la nivel european, nu stau mai bine firmele cu digitalizarea și cred că avem un potențial enorm dacă avem o soluție robustă”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Adrian Sfichi, CEO Ecap, startup care în vara anului trecut a atras o finanțare de 250.000 de euro în schimbul a 25% din acțiunile firmei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO PROFIT LIVE Radu Dumitrescu, proprietar Stadio Hospitality: Așteptăm liftul tot mai mult, asta înseamnă că s-au întors oamenii la birou. Măsurile de sprijin pentru HoReCa au făcut doar ca gaura să nu fie foarte adâncă și mare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Radu Dumitrescu, proprietar Stadio Hospitality: Așteptăm liftul tot mai mult, asta înseamnă că s-au întors oamenii la birou. Măsurile de sprijin pentru HoReCa au făcut doar ca gaura să nu fie foarte adâncă și mare

Circa 70% din suma atrasă a mers către departamentul de marketing, în timp ce restul de bani au fost folosiți pentru dezvoltarea business-ului.

„Orice antreprenor trebuie să ia în considerare, în primul rând, investițiile în marketing. E foarte important”, mai spune acesta.

Startup-ul înregistrează, în momentul de față, venituri lunare de până la 4.000 de euro. Până la finalul lui 2023, Adrian Sfichi estimează că Ecap va ajunge la o cifră de afaceri de 500.000 de euro.

„Cred că e foarte important să fluidizăm procesele. Cred că, în viitorul apropiat ecommerce-ul se va duce în acel loc în care clienții își așteaptă produsele în aceiași zi. Iar asta se poate face doar cu microdepozite, cu depozite externalizate, având produsele în apropierea clientului și  știind dinainte ce produse se vând în zona. În acest mod poți să-ți eficientizezi costurile de depozitare, de transport și să-îți crești profitabilitatea”, precizează antreprenorul.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro: În acest moment ne concentrăm pe a obține o finanțare care ne va permite să dezvoltăm platforma, să angajăm oameni și să creștem portofoliul CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro: În acest moment ne concentrăm pe a obține o finanțare care ne va permite să dezvoltăm platforma, să angajăm oameni și să creștem portofoliul

Adrian Sfichi vede și o stagnare a creșterii pieței de ecommerce, poate chiar o ușoară scădere a vânzărilor, pe fondul contextului actual, generat în principal de conflictul din Ucraina.

„Cred că situația politică la nivel global într-adevăr poate să dea stări anxioase. Dar sunt optimist că lucrurile vor reveni pe o traiectorie ascendentă. Având în vedere că piața de ecommerce a înregistrat în pandemie o creștere neașteptată, era normal să vină și o echilibrare. Cred că acum vedem acest lucru. Și chiar dacă, per total, piața de ecommerce va scădea, piața de automatizare în retail cu siguranță va crește pentru că este singurul mod de a te adapta situației actuale”, afirmă el.

Găsirea și retenția forței de muncă reprezintă principala provocare a startup-ului în momentul de față.

„E greu să găsești oameni dedicați valorile tale. E greu să menții tinerii programatori în firmă spre exemplu. La cum merge piața de programare acum e foarte important să-i faci parte din echipă, din business. Trebuie să le oferi felii din afacerea ta. Probabil că e la fel de dificil pentru fiecare om de valoare pe care îl aduci în firmă”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian sfichi
ecap
automatizare ecommerce