SoNexy, platformă socială axată pe învățare, a ajuns la peste 2.500 de utilizatori în doar câteva luni de la lansarea pe piață și la peste 1.300 de stații de învățare (n.red. subiecte de interes) postate pe rețea. Până la finalul anului, startup-ul vrea să ajungă la 100.000 de utilizatori.
„Suntem o rețea socială, asta înseamnă că, practic, extindem piața pentru oricare dintre platformele de învățare existente la ora actuală. Este ca și cum ai avea acasă un integrator care îți permite să ai mai multe abonamente în spate de tip Netflix, Disney sau HBO, dar în același timp nu plătești toate abonamentele pentru că niciodată nu te vei putea uita pe două astfel de rețele simultan. Asta facem și noi.
Putem construi călătorii de învățare folosind elemente de natură diferită, de la cărți, pdf-uri, articole online, podcast-uri, video-uri sau pot fi alte platforme de învățare cum ar fi Coursera. Asta ne permite practic să ne admirăm unii pe ceilalți cu privire la interesul, capacitatea și efortul pe care îl facem pentru a evolua, pentru a învăța”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Adrian Florea, co-fondator SoNexy.
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Investiția în dezvoltarea platformei s-a ridicat la 150.000 de euro, din care 50.000 de euro au venit din partea Trend Consult, iar restul din fondurile proprii ale fondatorului.
„Mizăm cumva pe transformarea unui obicei, care astăzi nu este foarte prezent - acela de a te lăuda cu ceea ce înveți - și să construim un alt obicei acela de a încuraja actul de învățare.
Astăzi nu este tocmai obișnuit să te lauzi cu ceea ce înveți, să faci un schimb de experiențe despre propriile trăiri legate de învățare, ci mai degrabă suntem obișnuiți să fim educați. Ce încercăm noi să provocăm e, mai degrabă, o zona de învățare, fiind o sfera mai mare decât educația”, mai spune acesta.
Aplicația a fost lansată la începutul anului, fiind disponibilă atât pe App Store, cât și în Google Play doar pentru utilizatorii din România.
„Încă suntem în mijlocul rundei de finanțare. Runda urmează să strângă 300-500.000 de euro doar din private equity și la o evaluare de 5 milioane euro. Vom folosi acești bani pentru primele mecanisme de marketing și pentru dezvoltarea mecanismelor de monetizare. Adică, vrem să testăm până la finalul anului și mecanismele de monetizare care presupun vânzarea de produse de learning direct în interiorul rețelei.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Raluca Chișu, fondatoare KinetoBebe: Modelul de business este o provocare în sine, dar și schimbarea percepției despre ONG-uriPână la finalul lui 2024 planul este să avem în România 100.000 de utilizatori, din care 10%, 10.000 recurenți, adică să folosească rețeaua de 3 ori pe săptămână. O astfel de rețea nu o gândim doar pentru România. Potențialul e global, foarte ambițios”, precizează Adrian Florea.
„Estimăm în 2-3 ani că evaluarea companiei o să depășească 100 milioane euro, iar de acolo mai departe e greu să definitivăm până nu găsim un investitor strategic. Ne propunem să ducem proiectul până la A-level, până la găsirea unui investitor strategic care știe să meargă mai departe cu un potențial unicorn”, mai adaugă acesta.