Podgoriile Crama Girboiu se află în comuna Cotești, o regiune care oferă condiții climatice și un sol bogat în minerale favorabile cultivării de viță de vie. Începută în 2005, această afacere de familie a crescut treptat, producând astăzi vinuri de o calitate superioară.
Petit Helena 2018 este un astfel de exemplu, un cupaj de Chardonnay (30%), Chardonnay Barrique (30%) și Șarbă (40%). Alături de mineralitatea specifică vinurilor din zona Cotești, vinul se evidențiază și prin aromele de vanilie, scorțișoară și cuișoare, la care se adaugă însă și ceva note exotice surprinzătoare, dar cu atât mai plăcute. Astfel, veți regăsi tente de ananas, fructul pasiunii, papaia, lime, pere, dar și de petale de trandafir, arome specifice soiului Șarbă.
Se recomandă degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, în combinație cu diverse preparate culinare, cum ar fi fructe de mare, pește la grătar, pui, paste sau risotto cu legume.
Vinul poate fi cumpărat de AICI.
Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro