VIDEO China a lansat cu succes cea mai mare rachetă din istoria industriei sale spațiale

VIDEO China a lansat cu succes cea mai mare rachetă din istoria industriei sale spațiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2016

China a lansat cu succes, joi, cea mai mare rachetă din istoria industriei sale spațiale, denumită Long March 5, informează BBC.

Lansatorul spațial Long March 5 a decolat cu succes de la centrul spațial Wenchang din provincia chineză Hainan.

Urmărește-ne și pe Google News

Long March 5 transportă la bord un satelit experimental, denumit Shijian-17, arată news.ro.

Acest lansator spațial de mari dimensiuni va oferi Chinei capacitatea de a transporta pe orbită cele mai mari cantități de materiale din istoria sa spațială - sateliți uriași de telecomunicații și module din viitoarea sa stație spațială.

Potrivit specificațiilor sale tehnice, Long March 5 poate să transporte o încărcătură de 25 de tone pe orbita joasă a Terrei, la o altitudine de câteva sute de kilometri. De asemenea, acest lansator poate să transporte o încărcătură de până la 14 tone pe o orbită geostaționară, aflată la o distanță de 36.000 de kilometri deasupra Terrei.

VIDEO: Miliardarul Elon Musk vrea să colonizeze Marte începând cu anul 2022 CITEȘTE ȘI VIDEO: Miliardarul Elon Musk vrea să colonizeze Marte începând cu anul 2022

Long March 5 face parte din aceeași clasă cu Delta-IV Heavy, cel mai puternic lansator spațial actual al Statelor Unite.

Companiile americane SpaceX și Blue Origin dezvoltă în această perioadă vehicule spațiale care vor fi capabile să transporte pe orbita joasă a Terrei încărcături de peste 50 de tone.

De asemenea, NASA se apropie cu pași repezi de momentul zborului inaugural al Space Launch System, o ”rachetă-monstru”, care va fi capabilă să plaseze pe orbita joasă a planetei noastre încărcături de până la 130 de tone.

NASA a spus că va folosi acel lansator spațial pentru a trimite astronauți pe Marte. Zborul inaugural al acestui lansator este prevăzut pentru 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
racheta
nava
spatial
china