Veniturile Uber din al doilea trimestru depășesc așteptările

Veniturile Uber din al doilea trimestru depășesc așteptările
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Uber a depășit estimările Wall Street privind veniturile din al doilea trimestru și profitul de bază, ajutat de cererea constantă pentru serviciile sale de ride-sharing și livrare de alimente, trimițând acțiunile companiei în creștere cu 5%.

Având în vedere că tot mai mulți oameni se întorc la birou și ies din casele lor, cererea de servicii de ride-sharing a primit un impuls în ultimele luni, de care au beneficiat companii precum Uber și rivalul Lyft, transmite Reuters.

FOTO Hili Properties, parte a grupului care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s, devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO CITEȘTE ȘI FOTO Hili Properties, parte a grupului care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s, devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO
Urmărește-ne și pe Google News

“Mobilitatea a avut un al doilea trimestru remarcabil … creșterea a fost consistentă în toate cazurile de utilizare, iar puterea geografică a fost condusă de LatAm și APAC, în special Brazilia, Australia și India”, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO Uber.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Îmbunătățirile în ceea ce privește cursele de la aeroport și inițiativele precum Uber Shuttle, abonamentele reduse pentru studenți și cursele partajate programate în prealabil au contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de rezervări, a adăugat Khosrowshahi.

Veniturile companiei au crescut cu 16% la 10,70 miliarde de dolari în al doilea trimestru încheiat în iunie, în timp ce rezervările brute au crescut cu 19% la 39,95 miliarde de dolari. Analiștii se așteptau la 10,57 miliarde de dolari și, respectiv, 39,68 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG, arată afaceri.news.

Pe o bază ajustată, Uber a raportat câștiguri de bază de 1,60 miliarde de dolari, depășind estimările de 1,51 miliarde de dolari.
Veniturile din segmentul de ride-sharing al companiei, cel mai mare, au crescut cu 25% până la 6,13 miliarde de dolari, peste așteptările de 5,94 miliarde de dolari. Activitatea de livrări a Uber a raportat venituri de 3,29 miliarde de dolari, comparativ cu estimările de 3,32 miliarde de dolari.

“Deși au existat unele îngrijorări cu privire la cheltuielile consumatorilor pentru restaurante și livrări, nu vedem niciun impact astăzi”, a declarat Khosrowshahi, adăugând că un impuls mai mare pe cumpărături prin parteneriate extinse cu Instacart și Costco Wholesale (COST.O), a fost stimularea livrărilor.

FOTO De’Longhi a deschis o nouă fabrică în România. Devine cel mai mare hub de producție de mașini automate de cafea al grupului italian CITEȘTE ȘI FOTO De’Longhi a deschis o nouă fabrică în România. Devine cel mai mare hub de producție de mașini automate de cafea al grupului italian

Cu toate acestea, Uber a prognozat pentru al treilea trimestru o cifră de afaceri brută – care include segmentele sale de mobilitate, livrare și transport de marfă – între 40,25 miliarde de dolari și 41,75 miliarde de dolari, punctul mediu fiind sub estimările analiștilor de 41,26 miliarde de dolari.

Compania a declarat că se așteaptă la câștiguri de bază ajustate între 1,58 miliarde și 1,68 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, comparativ cu estimările de 1,62 miliarde de dolari.

Lyft urmează să își raporteze miercuri câștigurile trimestriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
venituri