Stat apropiat României interzice aerul condiționat pe fațadele blocurilor. Mari amenzi introduse

Stat apropiat României interzice aerul condiționat pe fațadele blocurilor. Mari amenzi introduse
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

Croația a adoptat o nouă lege privind managementul clădirilor, care face ca instalarea de aparate de aer condiționat pe fațadele clădirilor să fie pedepsită cu amenzi de până la 10.000 de euro.

Temperaturile extrem de ridicate, care devin din ce în ce mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, ar fi aproape insuportabile fără aer condiționat. Noua Lege a Croației privind gestionarea și întreținerea clădirilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2025, interzice însă instalarea de unități de aer condiționat extern pe fațadele clădirilor, conform Balkanenergy.

Urmărește-ne și pe Google News
Axa Grecia-Bulgaria-România face tot mai probabilă continuarea subvențiilor la curent pentru greci CITEȘTE ȘI Axa Grecia-Bulgaria-România face tot mai probabilă continuarea subvențiilor la curent pentru greci
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Legea nu va fi aplicată retroactiv, ceea ce înseamnă că persoanele care au deja instalate aparate de aer condiționat nu vor primi amenzi.

„Orice antreprenor care instalează un aparat de aer condiționat pe o fațadă vizibilă din stradă poate fi amendat între 5.000 de euro și 10.000 de euro”, a declarat Željko Uhlir, secretar de stat la Ministerul Planificării Fizice, Construcțiilor și Activelor Statului, pentru Nova TV.

Rusia își extinde flota din umbră cu primul transfer de gaze lichefiate de pe o navă pe alta CITEȘTE ȘI Rusia își extinde flota din umbră cu primul transfer de gaze lichefiate de pe o navă pe alta

Prevederi legale similare care interziceau instalarea aparatelor de aer condiționat pe fațade au existat înainte, dar nu au fost aplicate în mod constant. 

Noua lege impune amenzi și pentru lucrările de construcții care desfigurează aspectul clădirilor.

Potrivit lui Nedjeljko Tišljer, reprezentant al chiriașului, aspectul inestetic al clădirilor din Croația este exacerbat de unitățile externe de aer condiționat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aer conditionat
blocuri
croatia