FOTO Vladimir Putin a venit în vizită în Cecenia, pentru prima dată din 2011

FOTO Vladimir Putin a venit în vizită în Cecenia, pentru prima dată din 2011
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Liderul rus Vladimir Putin a sosit în Cecenia, republica rusă din Caucaz condusă cu o mână de fier de aliatul său Ramzan Kadîrov, unde nu a mai fost din 2011, relatează AFP.

„Președintele rus Vladimir Vladimirovici Putin a sosit în Republica Cecenă. Este planificat un program încărcat în cadrul acestei vizite”, a declarat Ramzan Kadîrov pe Telegram.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Imagini aeriene de pe centura unde Umbrărescu a adus peste 500 de muncitori pentru lucru non-stop CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene de pe centura unde Umbrărescu a adus peste 500 de muncitori pentru lucru non-stop
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini de la sosirea lui Putin, care a coborât dintr-un elicopter și a fost întâmpinat pe pistă de Ramzan Kadîrov însuși și de cei mai apropiați colaboratori ai săi, scrie News.ro.

„Oamenii vor fi fericiți. Vor fi fericiți că președintele a venit în republică. Pentru noi, este stimulativ, un impuls de energie. Este o mare bucurie”, a declarat Ramzan Kadîrov jurnaliștilor.

Potrivit liderului cecen, Putin și-a început vizita vizitând mormântul tatălui și predecesorului său la conducerea Ceceniei, Ahmat Kadîrov, ucis într-un atac al rebelilor islamiști în 2004.

Vizita lui Putin în Cecenia urmează unei vizite pe care a făcut-o anterior, marți, la Beslan, în Osetia de Nord, o altă republică rusă din Caucaz. Acolo, liderul de la Kremlin a adus un omagiu victimelor luării sângeroase de ostatici la o școală de către un comando islamist cecen în 2004.

Juriul european Car of The Year are din acest an un jurnalist din România CITEȘTE ȘI Juriul european Car of The Year are din acest an un jurnalist din România

Cecenia a trecut prin două războaie sângeroase în anii 1990 și 2000, când forțele federale ruse au luptat împotriva unei rebeliuni separatiste ce treptat a devenit islamistă, s-a răspândit în regiune și, în 2015, a jurat credință organizației jihadiste Stat Islamic.

FOTO Vladimir Putin a venit în vizită în Cecenia, pentru prima dată din 2011

Această republică rusă este condusă din 2007 de Ramzan Kadîrov, ale cărui forțe sunt acuzate în mod regulat de multiple încălcări ale drepturilor omului în acest teritoriu.

Vizita lui Putin intervine în contextul în care forțele ucrainene au lansat, la 6 august, o ofensivă surpriză asupra regiunii Kursk de la frontiera rusă, cucerind zeci de localități. Forțele cecene au fost desfășurate în regiunea Kursk pentru a contracara acest atac ucrainean.

FOTO Vladimir Putin a venit în vizită în Cecenia, pentru prima dată din 2011
viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
cecenia