Shell își cere scuze și renunță să mai cumpere petrol rusesc, după ce vineri a făcut o achiziție importantă cu un discount record

Shell își cere scuze și renunță să mai cumpere petrol rusesc, după ce vineri a făcut o achiziție importantă cu un discount record
scris 8 mar 2022

Compania petrolieră Shell renunță să mai cumpere petrol rusesc și își cere scuze că a achiziționat recent țiței din Rusia, decizie care i-a atras critici dure.

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG, CEO Oltenia și Tinmar Energy

DETALII AICI

"Ca un prim pas, compania va opri imediat toate achizițiile de petrol rusesc pe piața spot. De asemenea, își va închide benzinăriile și va înceta operațiunile cu combustibili pentru aeronave și lubrifianți din Rusia", se arată într-un comunicat Shell, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Vineri, Shell a cumpărat petrol rusesc cu un discount record. Petrolul rusesc s-a vândut cu discount imediat după declanșarea invaziei rusești asupra Ucrainei, în contextul în care multe companii evită achizițiile din Rusia.

Achiziția făcută de Shell nu a încălcat niciun fel de sancțiuni guvernamentale, dar a atras numeroase critici. În consecință, CEO-ul Ben van Beurden și-a cerut scuze și a declarat astăzi că "decizia nu a fost una corectă".

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Shell a argumentat anterior că a luat ”decizia dificilă” de a cumpăra petrol din Rusia pentru că alte surse nu erau disponibile la timp astfel încât să nu fie afectată alimentarea pieței europene.

Totuși, compania anglo-olandeză anunțase că se retrage din afacerile de pe piața rusă, inclusiv dintr-un proiect important de gaz natural lichefiat, deținut în parteneriat cu Gazprom. Și BP, ENI sau OMV, printre alții, au anunțat închiderea investițiilor rusești. 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
shell
petrol
petrol rusia
petrol rusesc