Serbia are în vedere contracte pentru furnizarea de litiu cu Mercedes, Stellantis și VW

Serbia are în vedere contracte pentru furnizarea de litiu cu Mercedes, Stellantis și VW
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Serbia va oferi Mercedes-Benz, Volkswagen și Stellantis oportunitatea de a achiziționa litiu pentru bateriile auto, deoarece autoritățile acordă prioritate producătorilor de mașini europeni față de cei chinezi, a declarat președintele Aleksandar Vucic, transmite Reuters.

”UE are nevoie de litiu și vrem să ne consolidăm legăturile cu UE”, a declarat președintele Aleksandar Vucic pentru cotidianul german Handelsblatt, într-un interviu.

Urmărește-ne și pe Google News
SURPRIZĂ FOTO Gigant american a cumpărat una dintre companiile IT românești cu cea mai rapidă creștere. Cele două echipe s-au întâlnit deja la București pentru a se cunoaște CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO Gigant american a cumpărat una dintre companiile IT românești cu cea mai rapidă creștere. Cele două echipe s-au întâlnit deja la București pentru a se cunoaște
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cancelarul german Olaf Scholz călătorește în Serbia pentru discuții cu Vucic, o temă cheie fiind materiile prime esențiale pentru lanțurile de aprovizionare cu baterii și mașinile, scrie News.ro.

Serbia a restabilit o licență pentru Rio Tinto, pentru a dezvolta cea mai mare mină de litiu din Europa, într-un potențial impuls pentru industria vehiculelor electrice de pe continent.

Vucic a declarat pentru Handelsblatt că Serbia urmărește o producție anuală de litiu de 58.000 de tone, suficientă pentru aproximativ 1,1 milioane de vehicule electrice sau aproximativ 17% din piața europeană.

Acordurile de achiziții ar depinde de cea mai mare parte a procesării ulterioare a litiului și a producției de baterii care au loc în Serbia, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
litiu
mercedes
stellantis