Rusia crește taxele pentru veniturile mari și companii, încercând să finanțeze ofensiva din Ucraina

Rusia crește taxele pentru veniturile mari și companii, încercând să finanțeze ofensiva din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Rusia plănuiește creșteri de taxe pentru veniturile mari și companii, a anunțat Ministerul de Finanțe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare la buget pentru a finanța conflictul din Ucraina, relatează AFP.

Cheltuielile publice au depășit veniturile cu zeci de miliarde de dolari de când trupele ruse au intrat în Ucraina în februarie 2022, aruncând țara într-un deficit bugetar mare, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Skoda face mișcări pentru a opri planurile Guvernului Orban de a prelua controlul asupra Talgo CITEȘTE ȘI Skoda face mișcări pentru a opri planurile Guvernului Orban de a prelua controlul asupra Talgo
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ministerul Finanțelor a propus majorarea impozitului pe profit de la 20% la 25% și adoptarea unor noi praguri de impozitare pentru cele mai mari venituri.

"Aceste modificări vizează stabilirea unui sistem fiscal echitabil și echilibrat", a precizat într-un comunicat ministrul de finanțe Anton Siluanov.

Reuters: Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii de front CITEȘTE ȘI Reuters: Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii de front

Vor fi făcute excepții pentru soldații care luptă în Ucraina, a explicat ministerul, adăugând că aceste reforme ar putea fi aprobate de parlament în acest an și ar putea intra în vigoare în 2025.

Rusia a înregistrat un deficit bugetar combinat de 73 de miliarde de dolari în 2022 și 2023. Ea prognozează un deficit de 18 miliarde de dolari pentru acest an, ceea ce înseamnă 0,9% din PIB-ul său.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
taxe