Putin reglementează minarea de criptomonede după ce a avertizat asupra "creșterii necontrolate" a consumului de energie electrică necesară

Putin reglementează minarea de criptomonede după ce a avertizat asupra "creșterii necontrolate" a consumului de energie electrică necesară
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege ce reglementează minarea de criptomonede în Rusia, după ce avertizase luna trecută asupra "creșterii necontrolate" a consumului de energie electrică necesară acestei activități, relatează agenția EFE.

Noua lege stabilește că guvernul de la Moscova împreună cu Banca Centrală a Rusiei vor stabili cerințele pe care trebuie să le îndeplinească persoanele fizice și juridice pentru a mina criptomonede în Rusia, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Recolta de porumb din Ucraina este grav afectată CITEȘTE ȘI Recolta de porumb din Ucraina este grav afectată
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

De asemenea, numai anumite persoane sau companii înregistrate într-un registru special ținut de autorități vor avea dreptul de a efectua operațiuni cu criptomonede, iar guvernul va putea interzice orice minare de criptomonede într-o regiune anume în cazul unei presiuni prea mari asupra rețelei electrice a acesteia.

Legea acum promulgată interzice astfel minarea criptomonedelor de către persoanele juridice și de cele autonome implicate în orice fel de activitate legată de furnizarea și comercializarea energiei electrice.

VIDEO Accident grav în Rusia - Un tren cu 800 de pasageri s-a ciocnit cu un camion CITEȘTE ȘI VIDEO Accident grav în Rusia - Un tren cu 800 de pasageri s-a ciocnit cu un camion

Noul act normativ mai prevede că în Rusia criptomonedele nu pot fi folosite ca mijloc de plată, cu excepția celor minate în această țară.

Rusia este unul dintre cei mai importanți producători mondiali, alături de Statele Unite și Kazahstan, în activitatea de "minare", operațiune care constă în efectuarea unei serii lungi de calcule având ca rezultat producerea unei unități de criptomonedă. Însă aceste calcule necesită echipamente informatice puternice și implică astfel un consum colosal de energie.

"Ce este alarmant? Creșterea necontrolată a consumului de electricitate pentru minare de criptomonede, (care) poate conduce la o penurie de electricitate în anumite regiuni", a avertizat Vladimir Putin luna trecută la o ședință de guvern unde a fost discutat acest subiect.

"Acest lucru a fost deja observat în regiunile (siberiene) Irkuțk, Buriatia, Transbaikalia", a continuat el, considerând că este vorba despre o problemă "acută și plină de consecințe" pentru anumite companii și orașe.

Potrivit președintelui rus, "aproape 1,5% din consumul total de electricitate" al Rusiei este destinat minării de criptomonede, procent care "continuă să crească".

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
rusia
criptomonede