Grecia înființează un ”FBI grec” de 1.000 de agenți care să lupte împotriva crimei organizate

Grecia înființează un ”FBI grec” de 1.000 de agenți care să lupte împotriva crimei organizate

Michalis Chrysochoidis

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:00

Grecia a înființat o unitate de poliție ”de tip FBI”, de aproximativ 1.000 de agenți, cu scopul de a lupta împotriva crimei organizate, în urma unei serii de asasinate comise de către bande, anunță ministrul Poliției Michalis Chrysochoidis, relatează AFP.

Acest nou serviciu a fost lansa cu scopul de a lupta împotriva unor activități precum ”crima organizată, (traficul de) droguri, traficul de persoane, șantajul și contrabanda”, a anunțat marți, la postul public de radio Proto Programma Michalis Chrysochoidis.

Urmărește-ne și pe Google News
Turcia blochează accesul la aplicația de mesagerie Discord în scopul de „a proteja tinerii” CITEȘTE ȘI Turcia blochează accesul la aplicația de mesagerie Discord în scopul de „a proteja tinerii”
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Societatea greacă are nevoie de această unitate pentru a lupta împotriva unei forme de violență care generează sume de bani uriașe”, a justificat el.

Această nouă unitate - supranumită ”FBI-ul grec” de către ministrul Poliției - a absorbit mai multe direcții - inclusiv a crimelor economice, stupefiantelor, traficului de persoane, huliganismului și criminalității organizate.

În ultimii doi ani, mai mulți mafioți au fost ucisși în războaie de bande, iar unele dintre aceste asasinate au avut loc la lumina zilei.

În iulie, un topograf a fost ucis prin împușcare în mașina sa, în apropierea unei străzi animate din Atena. o crimă atribuită unor litigii imobiliare pe Insula turistică Mykonos, scrie News.ro.

Măslinii din Spania și-au găsit o nouă casă în Ungaria CITEȘTE ȘI Măslinii din Spania și-au găsit o nouă casă în Ungaria

Anul trecut poliția greacă a fost pusă într-o situație stânjenitoare după ce zeci de hulgani de la Dinamo Zagreb au traversat țara nestingheriți și s-au bătut cu suporteri ai AEK Atena în capitala elenă, violențe soldate cu un mort.

Acest omor nu a fost încă elucidat și nici cel al lui Giorgos Karaivaz, un jurnalist specializat în afaceri ciminale, în fața locuinței sale, în 2021. Doi bărbați arestați cu privire la acest asasinat au fost achitați în iulie din lipsă de probe.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
fbi