Atac fără precendent asupra Moscovei. Un roi de drone ucrainene a vizat capitala Rusiei

Atac fără precendent asupra Moscovei. Un roi de drone ucrainene a vizat capitala Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Ucraina a lansat unul dintre cele mai mari atacuri cu drone asupra Moscovei, a declarat primarul orașului, sistemele ruse de apărare aeriană distrugând cel puțin 10 drone care zburau spre capitală, informează Reuters.

Unele dintre drone au fost distruse deasupra orașului Podolsk, a declarat primarul Serghei Sobianin. Orașul din regiunea Moscovei se află la aproximativ 38 km sud de Kremlin.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Imagini aeriene de pe centura unde Umbrărescu a adus peste 500 de muncitori pentru lucru non-stop CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene de pe centura unde Umbrărescu a adus peste 500 de muncitori pentru lucru non-stop
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Sistemele de apărare aeriană ale Ministerului Apărării continuă să respingă atacurile inamice UAV (vehicule aeriene fără pilot)”, a declarat Sobianin pe aplicația de mesagerie Telegram la ora 4:43 a.m. (0143 GMT), scrie Hotnews.ro.

„Aceasta este una dintre cele mai mari încercări de a ataca Moscova cu ajutorul dronelor de până acum. Continuăm să monitorizăm situația”.

El a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, nu au existat răniți sau pagube în urma atacurilor.

Ucraina a lansat adesea una sau două drone care au vizat Moscova în ultimele luni, fără a provoca daune substanțiale.

Cu toate acestea, atacul de miercuri pare mai mare decât cel din mai 2023, când cel puțin opt drone au fost distruse deasupra capitalei într-un atac despre care președintele Vladimir Putin a spus că a fost o încercare a Kievului de a speria și provoca Rusia.

Oficialii ruși dezvăluie rareori dimensiunea totală a atacurilor, raportând doar dronele distruse de unitățile de apărare aeriană.

De asemenea, atât Ucraina, cât și Rusia dezvăluie rareori întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile lor, cu excepția cazului în care infrastructura rezidențială sau civilă este avariată sau mor civili.

Conducerea TAROM pune piciorul în prag - Posibile noi concedieri CITEȘTE ȘI Conducerea TAROM pune piciorul în prag - Posibile noi concedieri

Și alte regiuni rusești au fost vizate de dronele și rachetele ucrainene

Atacul de miercuri asupra Moscovei face parte dintr-un atac mai amplu al dronelor Ucrainei asupra Rusiei, sistemul de apărare aeriană distrugând, de asemenea, 18 drone deasupra regiunii de frontieră Briansk și drone și rachete deasupra altor regiuni, au declarat oficialii ruși.

Nu au fost raportate victime sau pagube în urma atacului asupra regiunii de frontieră Briansk din sud-vestul Rusiei, a scris pe Telegram Alexander Bogomaz, guvernatorul regiunii.

Agenția de presă de stat RIA din Rusia a relatat, de asemenea, că două drone au fost distruse deasupra regiunii Tula, care se învecinează cu regiunea Moscova la nord.

Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov din sud-vestul Rusiei, a declarat că forțele de apărare aeriană au distrus o rachetă lansată de Ucraina deasupra regiunii, fără a se raporta răniți.

FOTO Un restaurant din Statele Unite dă în judecată un client pentru că a lăsat un bacșiș \ CITEȘTE ȘI FOTO Un restaurant din Statele Unite dă în judecată un client pentru că a lăsat un bacșiș "în stil Radio Erevan"

Reuters preciează că nu a putut verifica în mod independent informațiile. Ucraina nu a făcut niciun comentariu până la ora redactării acestei știri.

În ultimele luni, Kievul și-a intensificat atacurile aeriene asupra teritoriului rus, afirmând că scopul său este de a distruge infrastructura esențială pentru eforturile de război ale Moscovei. De asemenea, Kievul afirmă că atacurile sale sunt un răspuns la atacurile continue ale Rusiei asupra teritoriului ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
ucraina
drone