Ministerul Turismului, sfaturi pentru turiști înainte de a pleca în vacanță: Verificați cu atenție cazarea înainte de a face rezervarea sau plata!

Ministerul Turismului, sfaturi pentru turiști înainte de a pleca în vacanță: Verificați cu atenție cazarea înainte de a face rezervarea sau plata!
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a transmsi o serie de recomandări pentru turiști, astfel încât să nu aibă parte de evenimente neplăcute la plecarea în vacanță.

În primul rând, reprezentanții ministerului sfătuiesc turiștii să verifice cu atenția unitatea de cazare înainte de a face plata, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție - Cea mai mare platformă din Europa pentru licitație digitală de bunuri de afaceri cumpără afacerea Surplex din România CITEȘTE ȘI Tranzacție - Cea mai mare platformă din Europa pentru licitație digitală de bunuri de afaceri cumpără afacerea Surplex din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Dragi turiști,

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) vă încurajează să fiți precauți și să verificați cu atenție detaliile cazării pentru a evita eventualele neplăceri și pentru a avea parte de o vacanță plăcută și lipsită de griji”, au transmis reprezentanții MEAT, pe pagina de Facebook.

Pentru ca vacanța să se deruleze fără probleme, iar condițiile găsite la fața locului sunt cele promise, oficialii MEAT fac o serie de recomandări înainte de a face o rezervare sau de a efectua plata:

  1. Accesați site-ul oficial al MEAT pentru a verifica lista unităților de cazare clasificate: https://shorturl.at/lsLRt.
  2. Verificați recenziile online - consultați site-uri de încredere și platforme de rezervări pentru a citi recenzii și comentarii ale altor turiști care au fost cazați în aceeași locație.
  3. contactați direct unitatea de cazare - încercați să luați legătura direct cu reprezentanții unității de cazare pentru a confirma detaliile rezervării și a cere informații suplimentare despre facilități și servicii.
  4. Verificați unitatea pe hărți online - utilizați servicii de hărți online pentru a verifica locația fizică a unității de cazare și pentru a vă asigura că aceasta este situată în locul descris.
  5. Consultați agențiile de turism licențiate - dacă aveți nelămuriri, apelați la agenții de turism licențiate, care vă pot ajuta să faceți rezervări sigure și verificate.
  6. Verificați dacă vi se emit documente fiscale - astfel, dacă întâmpinați probleme, veți avea un grad suplimentar de protecție și o bază legală solidă pentru a vă susține drepturile.
  7. Citiți politica de anulare și de returnare a banilor - asigurați-vă că înțelegeți clar condițiile de anulare a rezervării și de returnare a banilor în cazul în care ceva nu decurge conform planului.
viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
plata
turisti