Mai mult de jumătate dintre participanții din Europa (56%) la un studiu privind turismul încă își doresc să călătorească între lunile mai și septembrie 2020, atât timp cât destinațiile preferate nu vor fi în carantină.
Potrivit unui studiu realizat de LuggageHero.com, rețea globală de găzduire a bagajelor, o treime dintre respondenți vor încerca să evite orașele mari și transportul public, iar 17% vor călători în interiorul țării în care locuiesc. Totodată, mai mult de un sfert (27%) au confirmat că își vor reduce bugetul de vacanță pentru acest an cu cel puțin 40%.
"Pasionații de călătorii nu își anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situația va deveni mai clară: 44% au declarat că nu își vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%", se relevă datele sondajului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Studiul arată că aproape două treimi (61%) dintre europenii participanți la sondaj au avut cel puțin o călătorie planificată pentru lunile martie-aprilie, iar COVID-19 a avut un impact major, conform estimărilor. În plus, 20% dintre aceștia au spus că acea călătorie era una în cuplu, iar alți 9% urmau să plece alături de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare. Cum situația este încă neclară, mulți (47%) și-au anulat deja rezervările și încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru.
Dintre cei care încă își doresc să ajungă unde și-au propus, mulți au confirmat că vor evita transportul public și marile orașe și se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate.
În ceea ce privește călătoriile care vor începe după aceste două luni incerte, europenii rămân optimiști și își păstrează planurile: 56% au spus că încă vor să viziteze destinațiile alese atât timp cât nu se va institui carantina în acele locații.
Doar o mică parte dintre respondenți (8%) și-au anulat deja rezervările pentru vacanțe programate în perioada mai - septembrie 2020. Potrivit răspunsurilor, 44% nici măcar nu iau în considerare modificarea traseului din destinația de vacanță și încă vor să viziteze locurile pe care și-au propus să le vadă, dar unii dintre ei (32%) vor încerca să evite transportul public sau orașele mari, pentru a se simți mai în siguranță. O altă parte a participanților la studiu (17%) plănuiește să rămână mai aproape de casă și să călătorească în interiorul țării în care locuiesc.
Referitor la bugetul de vacanță, europenii sunt nevoiți să se adapteze la situația actuală și își reanalizează cheltuielile, confirmând impactul economic preconizat. Doar 46% dintre ei au spus că vor avea aceleași sume disponibile pentru vacanțele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre participanți au declarat că vor reduce cheltuielile cu vacanțele cu cel puțin 40%.