Poetul Mircea Dinescu, proprietar a două restaurante, unul în București și celălalt în zona Cetate, pe malul Dunării, a deschis încă un restaurant în Capitală, unde, spre deosebire de celelalte, gătește el însuși, de la humus la cremă de ardei copt și de la ciorbe la știucă umplută. Dinescu a relatat pentru Profit.ro că a deschis restaurantul pentru propria sa terapie: "Decât să mă internez la neurologie, mai bine gătesc la mine la restaurant".
Noul restaurant, amplasat în zona Halei Traian din București, a fost denumit "Politică și delicatețuri", un brand sub care poetul are și o emisiune la televizunea națională.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Eu sunt și patron, și bucătar. Aici mai fac eu câte o cheste, cum ar fi mâncărurile care se găseau la 1900 în România, chestiile astea care acum ne par exotice, cum e lintea, humusul, pentru că era influența balcanică a turcilor, după 500 de ani. Ce se găsea la bazarul din Istanbul se găsea și în București. Încerc să fac niște chestii mai deosebite, o cremă de ardei copt...", spune Dinescu.
CITEȘTE ȘI Mircea Dinescu are ''lipici'' la străini. Turiștii din alte țări mănâncă 40.000 de sarmale pe an la restaurantul lui, după o rețetă agreată și de SadoveanuEl adaugă că are două angajate tinere care îl ajută la bucătărie, dar că acestea sunt la început de carieră. "Eu fac mai toate mâncărurile, și ciorba de potroace, și ciorba de burtă parfumată cu lămâie verde, tot eu le fac. Eu sunt tartorul. Fac mâncăruri evreiești, știucă umplută sau fasole cu gâscă afumată - mâncăruri pe care le mâncau evreii bogați în România. La sfârșitul săptămânii avem și lăutari", a mai spus Dinescu.