The Sunday Times lansează un ghid al Bucureștiului: A scăpat de cătușele din epoca sovietică. Rivalizează cu Praga și Budapesta. Ce se recomandă

The Sunday Times lansează un ghid al Bucureștiului: A scăpat de cătușele din epoca sovietică. Rivalizează cu Praga și Budapesta. Ce se recomandă
scris 13 nov 2022

Ziarul britanic ”The Sunday Times” a făcut în ediția sa de duminică o analiză turistică a Bucureștiului, concluzia fiind că orașul merită vizitat într-un weekend.

”În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de apartamente din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat în cele din urmă de cătușele sale din epoca sovietică pentru a rivaliza chiar și cu orașe precum Praga și Budapesta, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Controale neanunțate în cluburi, discoteci și săli de evenimente. Sigilii aplicate CITEȘTE ȘI FOTO Controale neanunțate în cluburi, discoteci și săli de evenimente. Sigilii aplicate
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În prezent, abundă barurile în aer liber și cafenelele ”hipster”, iar bucătari români renumiți, precum Alex Petricean (fost la Noma din Copenhaga), au fost atrași să se întoarcă în oraș pentru a deschide restaurante acasă. Și, în ciuda eforturilor fostului dictator Nicolae Ceaușescu de a distruge cu buldozerul o mulțime de clădiri vechi de secole, încă mai este posibil să se întrezărească gloria de odinioară a capitalei.

În prezent, Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa – România folosește leul în loc de euro – iar acest lucru, combinat cu zborurile zilnice din Londra și cu o nouă rută iminentă de două ori pe săptămână din Cardiff, înseamnă că acum este momentul perfect pentru a merge”; scrie ziarul britanic.

FOTO Poluare extremă în această seară în București CITEȘTE ȘI FOTO Poluare extremă în această seară în București

Se recomandă o plimbare pe jos prin centrul vechi al orașului, dar și prin Văcărești, ”un cartier neterminat așezat pe o mlaștină recuperată. Lucrările au fost abandonate odată cu căderea regimului lui Ceaușescu. De atunci, natura a înflorit și, datorită voluntarilor, acest parc natural de 450 de acri este acum o zonă umedă urbană protejată, unde veți găsi vidre, peste 180 de specii de păsări și un copac plantat de Regele Carol al III-lea”.

Pașii turiștilor britanici sunt îndemnați apoi spre Piața Obor, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie Naturală, dar și spre Muzeul Satului.

FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs și dă banii înapoi

”Este o colecție în aer liber de clădiri smulse din întreaga țară care au fost reconstruite lângă lacul Herăstrău din nordul orașului. De la mori de apă, la cabane cu acoperiș de iarbă, totul oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei rurale a României”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
weekend