Rusia reia un program din perioada sovietică. Cel puțin 140 de ore de pregătire pe an

Rusia reia un program din perioada sovietică. Cel puțin 140 de ore de pregătire pe an
scris 13 nov 2022

Ministrul rus al Educației, Serghei Kravstov, a anunțat că antrenamentele militare vor reveni în școlile din Rusia în septembrie anul viitor, potrivit celei mai recente actualizări a Ministerului britanic al Apărării, transmite The Guardian.

Programul este susținut de Ministerul rus al Apărării, care precizează că nu mai puțin de 140 de ore pe an școlar ar trebui să fie dedicate acestei pregătiri, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Zelenski anunță „o zi istorică” pentru Ucraina. Dans în jurului focului în centrul orașului Herson CITEȘTE ȘI VIDEO Zelenski anunță „o zi istorică” pentru Ucraina. Dans în jurului focului în centrul orașului Herson
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Acesta reia un program din perioada sovietică în care elevii aveau pregătire militară obligatorie, program care s-a încheiat în 1993. Această pregătire includea situații neprevăzute în cazul unui atac chimic sau nuclear, prim ajutor și experiență în mânuirea și tragerea puștilor Kalașnikov”, a precizat Ministerul britanic al Apărării.

„Oficialii ruși au încercat să reînvie această pregătire în 2014, după invazia Rusiei în Crimeea. Se spera că inițiativa va îmbunătăți calitatea recruților. Opt ani mai târziu, puține lucruri s-au schimbat, iar calitatea recruților ruși rămâne slabă, cu un moral scăzut și o pregătire limitată”.

Serbia se grăbește să reducă dependența energetică de Rusia CITEȘTE ȘI Serbia se grăbește să reducă dependența energetică de Rusia

Acesta adaugă că această formare intenționează probabil să pregătească studenții cu abilități militare pe măsură ce se apropie de vârsta de recrutare și să crească gradul de participare la acțiunile de mobilizare. De asemenea, este probabil ca această inițiativă să facă parte dintr-un „proiect mai amplu de a insufla populației rusești o ideologie a patriotismului și a încrederii în instituțiile publice”, a adăugat Ministerul Apărării.

Context

Autoritățile ruse construiesc „cel mai mare” centru de educație militar-patriotică pentru tineri în nord-vestul țării, pe fondul unei militarizări tot mai accelerate a tineretului, scrie The Moscow Times la finalul lunii august.

Centrul de învățământ Avangard din regiunea Vologda ar trebui să organizeze prima sa tabără de antrenament în 2023, iar 5.000 de copii și adolescenți ar trebui să treacă prin porțile sale în fiecare an, potrivit site-ului de știri cu tematică despre cel de-al Doilea Război Mondial pobedarf.ru.

Liceenii și studenții de acolo vor practica acitivități de tir, vor învăța abilități de navigație și vor dobândi cunoștințe în domeniul roboticii și al utilizării dronelor, a declarat guvernatorul regiunii Vologda, Oleg Kuvșinnikov, citat de site-ul menționat.

VIDEO Prima TV: Ucrainenii îi servesc pe ruși în hotelurile din Turcia CITEȘTE ȘI VIDEO Prima TV: Ucrainenii îi servesc pe ruși în hotelurile din Turcia

„Am început să creăm cel mai mare centru de instruire și metodologie a educației militar-patriotice [din nord-vestul Rusiei] la instrucțiunile președintelui Vladimir Putin și cu sprijinul Ministerului rus al Apărării”, a spus el.

„Vom pregăti elevii de liceu și de colegiu pentru serviciul militar, educația militar-patriotică și dezvoltarea fizică”, a declarat Kuvshinnikov la un consiliu al profesorilor din această săptămână.

Primul centru de predare Avangard s-a deschis într-un vast parc cu tematică militară din afara Moscovei în 2020.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat în luna mai a acestui an că centrele de educație militar-patriotică pentru tineri Avangard vor fi construite și în alte orașe rusești cu o populație de peste 100.000 de locuitori.

Centrele de educație fac parte din eforturile Kremlinului de a crește o nouă generație de cetățeni loiali, care includ o Armată a Tineretului în creștere rapidă, programe de televiziune orientate spre tineret, precum și patriotism și istoria războiului în legea educației din Rusia.

Sondajele de opinie arată că rușii mai tineri sunt în general mai puțin predispuși să sprijine așa-numita „operațiune militară specială” a țării lor în Ucraina decât generațiile mai în vârstă.

Presa rusă se plânge că Dacia Duster este vândută la „prețuri exorbitante” CITEȘTE ȘI Presa rusă se plânge că Dacia Duster este vândută la „prețuri exorbitante”

De când a început invazia, autoritățile ruse au extins învățământul obligatoriu de istorie patriotică pentru a include copiii de șapte ani, au ordonat numirea de consilieri școlari „patrioți” și au modificat programa școlară pentru a-i învăța pe liceeni despre Ucraina dintr-un punct de vedere favorabil Kremlinului.

Putin a consacrat educația patriotică în programa școlară a Rusiei în 2020, ca parte a controversatelor reforme constituționale care i-au permis președintelui să își prelungească guvernarea de 20 de ani până în 2036.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
tineri