Startup-ul american Branch, cofondat de românca Mădălina Seghete, se pregătește să intre în clubul “unicornilor”, rezervat companiilor private a căror valoare se ridică la cel puțin 1 miliard de dolari.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Compania, care ajută brandurile să creeze legături între pagini web și aplicații mobile cu ajutorul tehnologiei deep linking, vrea să atragă 129 de milioane de dolari printr-o nouă rundă de finanțare, operațiune în urma căreia ar obține o evaluare de 1 miliard de dolari, potrivit unor surse citate de TechCrunch.
Reprezentații Branch au refuzat să comenteze informația.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Înființată în 2014 de Alex Austin, Mădălina Seghete, Mike Molinet și Dmitri Gaskin, Branch (anterior Branch Metrics) ajută companiile să își crească vizibilitatea aplicațiilor cu ajutorul unei platforme de tip deep-linking. Tehnologia deep-linking direcționează utilizatorul direct către un anumit produs promovat de o aplicație, culegând, în același timp, diverse informații despre acesta, precum tipul de dispozitiv folosit, numărul de accesări etc.
Printre clienții companiei, care și-a deschis recent un hub european la Berlin, se numără Pininterest, Amazon, Airbnb, Reddit și Yelp.
Până în prezent, Branch a obținut 113 milioane de dolari de la investitori precum Playground Ventures și Redpoint Ventures, fonduri de investiții susținute de cofondatorul Android, Andrew Rubin, dar și Samsung Ventures, New Enterprise Associates și TriplePoint Capital.
Noua rundă de finanțare pregătită, de tip Serie D, va ajuta compania să obțină o evaluare de aproximativ 1 miliard de dolari. După runda de finanțare de tip Serie C, care a avut loc în aprilie anul trecut, Branch a fost evaluată la circa 400 milioane de dolari.
De la începutul anului, peste 20 de companii cu capital privat au obținut o evaluare de cel puțin 1 miliard de dolari, printre acestea aflându-se și startup-ul UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, precum și compania estoniană de ride-sharing Taxify, care a deschis recent un birou la București.
Potrivit datelor CB Insights, numărul “unicornilor” la nivel mondial depășește în prezent 270 de companii, cu o valoare cumulată de aproximativ 870 miliarde de dolari.