Schweighofer a deschis la Reci o nouă fabrică de prelucrare a lemnului, a cincea din România

Schweighofer a deschis la Reci o nouă fabrică de prelucrare a lemnului, a cincea din România
scris 24 aug 2015

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, care în luna mai a intrat în vizorul Ministerului Mediului din cauza unor suspiciuni privind proveniența materialului lemnos tăiat în România, a deschis la finele lunii august a cincea fabrică de prelucrare a lemnului de pe piața românească, la Reci, județul Covasna, în urma unei investiții de 150 miloane de euro.

Construcția unității, cu o suprafață totală de 70 de hectare, a fost demarată în 2013. Fabrica de cherestea de la Reci are o capacitate maximă de 800.000 de metri cubi de lemn rotund pe an, numărul angajaților fiind estimat să atingă 650, se arată într-un comunicat al Holzindustrie Schweighofer.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit companiei, investiția va contribui la înființarea altor 2.000 de locuri de muncă în industriile conexe.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Grupul de firme Holzindustrie Schweighofer, controlat de omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, are peste 2.800 de angajați în România și operează cinci fabrici de prelucrare a lemnului, la Rădăuți, Sebeș, Siret, Comănești și Reci.

Schweighofer este mai mare jucător din industria românească de profil, procesând anual 1,2 milioane de metri cubi de cherestea produsă în România (echivalentul a 71% din producția totală de cherestea). De asemenea, grupul importă 1,2 milioane de metri cubi de buștean pe an, cantitatea fiind prelucrată tot în fabricile din România.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a efectuat, în perioada 7 mai-12 iunie, mai multe controale la fabricile Schweighofer din Sebeș și Rădăuți, precum și la sediile și punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase ale grupului austriac, în urma cărora a identificat o serie de nereguli, printre care suspiciuni privind existența mai multor operatori economici care au furnizat material lemnos fără proveniență legală și inadvertențe privind modul de recepție și înregistrare a materialelor lemnoase.

Rapoartele de control au fost remise, la finele lunii iulie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, "în vederea efectuării de cercetări specifice care să stabilească dacă aspectele prezentate întrunesc elementele constitutive ale unor infracțiuni", potrivit unui comunicat al ministerului.

Reprezentanții Holzindustrie Schweighofer au negat în repetate rânduri acuzațiile aduse de minister și au declarat că vor coopera cu autoritățile române pe parcursul investigațiilor.

Pe lângă afacerile din industria lemnului, grupul austriac este prezent în România și în domeniul hotelier și al producției de electricitate. În cei peste 12 ani de activitate pe piața românească, grupul a investit circa 780 milioane de euro în operațiunile din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
holzindustrie schweighofer
reci
fabrica cherestea
investitie