Vinul zilei: un Sauvignon Blanc elegant și proaspăt, cu corp lejer și o frumoasă mineralitate. Un vin de asociat cu pește, fructe de mare, salate și preparate din carne albă

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc elegant și proaspăt, cu corp lejer și o frumoasă mineralitate. Un vin de asociat cu pește, fructe de mare, salate și preparate din carne albă
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 5 sep 2024

Pelerin Sauvignon Blanc 2023 se distinge printr-o culoare galben-pai cu reflexii verzui.

“True nature creates magic.” - acesta este crezul cramei Drăgași, o cramă fondată în 2013 pe malul Oltului, în județul Vâlcea. Domeniul Drăgași, o frumoasă proprietate de aproape 10 hectare, a fost fondat de Magdalena Enescu și verișoara sa, Alina Podiuc. Prima este și vinificator, alături de Fiorenzo Rista. Crama Drăgași se întinde pe 7 hectare, unde sunt cultivați struguri din soiuri precum Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Merlot sau Cabernet Franc.

Născut din energia vie a dealurilor însorite de pe malul Oltului, vinul Pelerin Sauvignon Blanc 2023 reflectă autenticitatea și măiestria cramei Drăgași. Pelerin Sauvignon Blanc 2023 dezvăluie note olfactive de flori de soc, citrice și o ușoară mineralitate. Pe palat, vinul aduce arome de grapefruit, mere verzi și un final revigorant, cu o bună persistență. Se recomandă servirea la o temperatură de 11-13°C. Ideal pentru a fi asociat cu preparate din pește, fructe de mare, salate proaspete sau carne albă.

Marius Cristian: O fi prima senzație olfactivă un pic explozivă, dar nu trebuie să trageți concluzia că acest Sauvignon Blanc ar fi făcut în manieră de „Lume Nouă”. Sau bine, hai, printre fructele albe s-or ascunde și vreo două tropicale, dar în rest flori (da, și o adiere de soc), citrice, o undă de ardei gras și o foarte elegantă mineralitate. Gustul e proaspăt, curat, chiar crocant, corpul lejer, iar citricele și, mai ales, deja menționata mineralitate m-au cam trimis cu gândul la fructe de mare. N-am avut, așa că vă pot informa, în deplină cunoștință de cauză, că e foarte bun și băut așa, pur și simplu, de plăcere.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin