Vinul zilei: un Chardonnay argentinian, cotat cu 93 puncte James Suckling și 90 puncte Wine Enthusiast, un vin savuros care dezvăluie arome de fructe tropicale, vanilie, miere și ceva nuanțe minerale

Vinul zilei: un Chardonnay argentinian, cotat cu 93 puncte James Suckling și 90 puncte Wine Enthusiast, un vin savuros care dezvăluie arome de fructe tropicale, vanilie, miere și ceva nuanțe minerale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris ieri, 09:05

Rutini Chardonnay 2022, un vin cotat cu 93 puncte James Suckling, 92 puncte Tim Atkin și 90 puncte Wine Enthusiast, este obținut 100% din struguri Chardonnay proveniți din regiunile Gualtallary și Altamira, Argentina.

Familia Rutini are o lungă istorie viticolă, începută în secolul 19 în Italia, când Francisco Rutini producea vinuri pentru locuitorii din Ascoli Piceno. Fiul său, Felipe, a emigrat în Argentina și a continuat tradiția, fondând în 1885 compania Bodega La Rural în Alto Valle de Uco. Astăzi, Mariano di Paola, un vinificator de renume și manager al Rutini Wines, joacă un rol esențial în industria viticolă din Argentina.

Urmărește-ne și pe Google News

Rutini Chardonnay 2022 se distinge printr-o culoare aurie cu reflexii verzi, iar aroma sa intens fructată este completată de un ușor parfum de vanilie, datorat contactului cu lemnul. La gust, este bine structurat și complex, cu arome concentrate de fructe tropicale, note de vanilie și miere, precum și o nuanță minerală. Finalul este prelung și elegant, oferind o experiență rafinată.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Se recomandă a fi servit la o temperatură de 10-12 °C, alături de pește la grătar sau afumat, somon, fructe de mare, plăcinte cu ton sau legume, preparate vegetariene, carne albă cu orez, brânzeturi din lapte de vacă, paste cu sosuri ușoare pe bază de smântână și mâncăruri condimentate cu nucșoară, șofran sau piper alb.

James Suckling: Note olfactive de ierburi uscate cu cremă de lămâie, aluat de plăcintă și lemn dulce. Nu este excesiv de fructat, dar nici nu duce lipsă de fruct. Cu un corp mediu spre plin, oferă o notă minerală plăcută ce se îmbină cu fructul limpede. Se prezintă transparent înainte de a deveni cremos pe final, cu un postgust lung, dar destul de subtil. Un Chardonnay constant, care arată o calitate excelentă.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin