Vinul zilei: un Chablis fresh, vioi, crocant, cu corp mediu, arome fructate și final răcoritor

Vinul zilei: un Chablis fresh, vioi, crocant, cu corp mediu, arome fructate și final răcoritor
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 aug 2024

Vinul de astăzi, La Chablisienne Bourgogne Chardonnay 2022, este un vin elegant și proaspăt, într-o frumoasă culoare galben pal cu reflexii verzi.

La Chablisienne a fost fondată în 1924 în inima Burgundiei, la Chablis, având ca scop reunirea viticultorilor locali pentru a face față provocărilor economice ale vremii. De-a lungul anilor, această cooperativă a evoluat și a devenit un simbol al excelenței în vinificație.
Astăzi, La Chablisienne este cunoscută pentru abordarea sa inovatoare, ce include controlul total al procesului de vinificație și o strânsă colaborare între viticultori și tehnicieni.

Vinul zilei, La Chablisienne Bourgogne Chardonnay 2022, este un vin elegant și proaspăt, într-o frumoasă culoare galben pal cu reflexii verzi. Nasul dezvăluie arome delicate de fructe cu pulpă albă și flori, iar palatul este bogat și elegant, cu o notă de prospețime și o finalitate fructată. Pentru a-i aprecia pe deplin complexitatea, se recomandă servirea acestuia ușor răcit, la 9˚-10˚C. Este partenerul ideal pentru aperitive, fructe de mare și pește.

Cosmin Tudoran: “Pare vinul de după-amiază într-o săptămână nu foarte agitată, întrucât Burgundy-ul acesta te așteaptă la o “masă” frugală. E fresh, vioi, destul de crocant, cu un corp mediu și un final destul de răcoritor. Sună a piersică și a cremene, para și mărul nu foarte coapte apărând și ele. Mineral, armonios. L-aș vedea cu niște paste carbonara undeva pe malul mării.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin