Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon din Bulgaria cu note de fructe străbătute de tușe de cacao, piper și impresii vegetale

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon din Bulgaria cu note de fructe străbătute de tușe de cacao, piper și impresii vegetale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 mai 2024

Recomandarea de astăzi, Enira Cabernet 2020 de la Crama Bessa Valley, este un vin roșu impunător, în culoarea granatului.

Mărginită la sud de munții Rodopi și la nord de dealuri de 230 m deasupra nivelului mării, Bessa Valley reprezintă mediul prielnic pentru podgoriile de viță-de-vie.

Prima producție Bessa Valley a fost în 2001 și a inclus cupaje clasice de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec și Petit Verdot.

Vinul de astăzi, Enira Cabernet 2020 Bessa Valley, este obținut din struguri Cabernet Sauvignon, “regele vinurilor roșii”, probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume.

Enira Cabernet 2020 este un adevărat “personaj”.

Vinul zilei își face apariția impunător, în culoarea granatului, devenind brusc cel mai important din încăpere. Sigur pe el, ca orice Cabernet serios, Enira Cabernet 2020 răspândește un miros intens de fructe roșii, cu ceva note de cacao și ierburi aromate. Taninurile catifelate, rezultatul maturării în butoaie de stejar franțuzesc, se împletesc perfect cu aromele de zmeură și afine. Postgustul lung și condimentat desăvârșește acest vin ca o declarație de putere.

Horia Hasnaș: “Recunosc, primul lucru pe care l-am făcut când am deschis acest vin a fost să citesc cum am bătut eu câmpii anul trecut, pe cam aceeași vreme, după ce l-am degustat pe „fratele mai bătrân”, adică pe simpaticul Cabernet Enira 2019. Vin care, la acea vreme, livra mai mult decât dădeai pe el și care, cu siguranță, o face și acum, dacă ați fost inspirați să țineți câteva sticle... Ei bine, nici 2020 nu e rău. Ba e chiar bunișor, dacă sunteți fani ai vinurilor în care nivelul ridicat de alcool este ținut în frâu de o aciditate vie, de nebănuit pentru un vin roșu provenit dintr-o regiune destul de aridă. Aciditate care influențează și complexul aromatic, pentru că notele de coacăze și de prune insuficient coapte rămân pe tot parcursul gustativ, de la atac și până la finalul lung, suculent, în care aromele de fruct sunt străbătute de tușe de cacao, piper și multe impresii vegetale. Ca, deh, e tinerel, abia ce-a fost înțărcat. Nu îmbuteliat, pentru că vinul are deja un an de sticlă, perioadă care i-a mai rotunjit puțin taninurile puternice și încă verzi. E un vin cu care te lupți și care cere de mâncare.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin