Producătorul pateurilor și conservelor de carne Bucegi și Scandia Sibiu, Scandia Food, care activează de 95 de ani pe piața locală, a încheiat anul trecut cu un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, după un an în care funcționase pe pierderi, în condițiile unei scăderi ușoare a afacerilor.
Compania înregistrase anterior pierderi de aproape 2 milioane de lei în 2015, după ce în anul precedent raportase un profit de peste 211.000 de lei.
Afacerile companiei au totalizat anul trecut peste 200 milioane de lei, în scădere cu peste 5% față de 2015, când au fost de peste 211 milioane de lei, cu peste 6% mai mici față de anul precedent. În 2014, compania a raportat afaceri de peste 226 milioane de lei.
CITEȘTE ȘI Furnizorul polonez de condimente Kamis și Galeo, controlat de McCormick & Company Inc, și-a înjumătățit profitul în RomâniaAnul trecut, compania avea 526 de angajați.
Scandia Food, controlată de oamenii de afaceri Dumitru Creștin și Viorel Gașpar, este unul dintre cei mai mari producători de conserve de pe plan local, acoperind segmente precum pate cu ficat, pate vegetal, carne și mâncare la conservă.
Compania are în portofoliul său branduri precum Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka și Via și exportă produsele în toate țările Uniunii Europene, Canada și Republica Moldova.
Fabrica de la Sibiu își are originile în 1922 când a fost înființată de germanul Josef Theil, iar în 2001 a fost preluată de actualii proprietarii, devenind o companie cu capital integral privat. În 2010, acționarii au investit 40 milioane euro într-o nouă fabrică la Sibiu, iar în toamna anului trecut Scandia Food a cumpărat fabrica de conserve Rotina din Hunedoara de la antreprenorii locali Ion Pîrjol și Marcel Manole
Ulterior, compania intrat și pe segmentul de restaurante, deținând 3 restaurante în București, în marile centre comerciale.