Luxemburg, Croația și România - cea mai mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul, în luna mai

Luxemburg, Croația și România - cea mai mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul, în luna mai
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 16:27

Volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro și cu 0,6% în Uniunea Europeană în luna mai, comparativ cu perioada similară din 2023, iar Luxemburg, Croația și România sunt statele membre UE cu cel mai semnificativ avans, conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Voumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro și cu 0,6% în Uniunea Europeană în luna mai, comparativ cu perioada similară din 2023, iar Luxemburg, Croația și România sunt statele membre UE cu cel mai semnificativ avans, conform datelor publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

Flip.ro accelerează ca vânzări CITEȘTE ȘI Flip.ro accelerează ca vânzări

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în mai, comparativ cu perioada similară din 2023, s-a înregistrat în Luxemburg (10,4%), Croația (8,4%) și România (6,5%) iar cele mai semnificative scăderi au fost consemnate în Belgia (minus 5,2%), Estonia (minus 4%) și Slovenia (minus 1,1%).

În UE, vânzările de alimente, băuturi și tutun au urcat cu 0,7%, cele de produse non-alimentare cu 0,9%, în timp ce vânzările de combustibili auto au înregistrat un declin de 0,8%.

Volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 0,1% în zona euro și în Uniunea Europeană, în mai, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un declin de 0,2% atât în UE cât și în zona euro.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în mai, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Danemarca (2,3%), Lituania (1,8%) și Luxemburg (1,7%), cele mai semnificative scăderi fiind în Slovacia (minus 1%), Irlanda (minus 0,9%), Bulgaria și Malta (ambele cu minus 0,8%).

viewscnt
Afla mai multe despre
luxemburg
vânzări