J&J și-a revizuit în scădere profitul trimestrului trei cu 3 miliarde de dolari, pentru a include impactul proiectului de acord din SUA în cazul opioidelor

J&J și-a revizuit în scădere profitul trimestrului trei cu 3 miliarde de dolari, pentru a include impactul proiectului de acord din SUA în cazul opioidelor
scris 24 oct 2019

Johnson & Johnson (J&J) și-a revizuit în scădere profitul aferent trimestrului al treilea cu 3 miliarde de dolari, pentru a include impactul proiectului de acord convenit în SUA în cazul opioidelor, relatează Reuters.

Acordul cadru, anunțat luni, a fost convenit între unii producători și distribuitori de medicamente și procurorii generali ai statelor Carolina de Nord, Pennsylvania, Tennessee și Texas, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Însă, acordul propus are nevoie de sprijinul larg al tuturor procurorilor generali și al guvernelor locale care au dat în judecată companiile în urma crizei provocate de abuzul de opioide în Statele Unite.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Puterea medie de cumpărare a românilor, cu 60% sub media europeană CITEȘTE ȘI Puterea medie de cumpărare a românilor, cu 60% sub media europeană

J&J, care se confruntă cu mii de procese, legate de o varietate de produse, și-a redus profitul raportat pentru trimestrul al treilea de la 4,8 miliarde de dolari, respectiv 1,81 dolari pe acțiune, la 1,8 miliarde de dolari, sau 66 de cenți pe acțiune, precizând că nu există un impact asupra profitului ajustat.

Compania a arătat că nu poate anticipa când și dacă va fi finalizat acordul în cazul opioidelor.

“J&J trebuie să anunțe acum și să suporte impactul în datele contabile. Ulterior, poate reveni și să ajusteze impactul în funcție de plată/acordul efectiv asupra valorii activelor intangibile, atunci când se va cunoaște costul efectiv al acordului”, a declarat Brian Quinn, economist la Boston College Law School.

Reuters a relatat săptămâna trecută, citând surse apropiate situației, că distribuitorii de medicamente McKesson, AmerisourceBergen și Cardinal Health s-au oferit să plătească 18 miliarde de dolari în numerar, pe parcursul a 18 ani, în timp ce Johnson & Johnson ar urma să plătească 4 miliarde de dolari în numerar.

Industria farmaceutică este ținta a circa 2.600 de procese intentate de guvernele statale și locale, spitale și alte entități, care vor ca producătorii și furnizorii de medicamente să răspundă pentru impactul abuzului de opioide.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson & johnson
opioide