Producătorii din industria alimentară sunt dispuși să ofere peste 1.000 de euro salariu pentru măcelari specializați, dar nici în aceste condiții nu găsesc oameni calificați, a avertizat joi Eugen Capră, directorul general al Carnexpo, cel mai mare târg pentru industria cărnii din sud-estul Europei, care va începe în octombrie la București.
Acesta a apreciat că una din problemele majore cu care se confruntă industria cărnii din România este lipsa acută de personal specializat, care a apărut odată cu desființarea școlilor profesionale, scrie Agerpres.
"Salariile în industrie au crescut. Am discutat cu producători care sunt dispuși să le ofere peste 1.000 de euro unor măcelari buni, dar chiar și așa nu găsesc oameni specializați. Mulți angajați se califică la locul de muncă, iar apoi pleacă în Vest, pe un salariu de 2.000 de euro, din care jumătate se duce pe chirie și transport. Ceea ce angajatorii de la noi trebuie să facă este să îmbunătățească modul de comunicare cu oamenii. Să le vorbească despre avantajele și dezavantajele pe care le are munca departe de casă, pentru ca fiecare să ia decizia în cunoștință de cauză. Apelul nostru se adresează și autorităților, cărora le cerem să găsească soluții pentru a-i motiva pe români să se reîntoarcă în țară", a declarat directorul Carnexpo.