Gospodăria Țărănească, legalizată. Anunțul ANSVSA pentru toți gospodarii

Gospodăria Țărănească, legalizată. Anunțul ANSVSA pentru toți gospodarii
scris 4 nov 2024

Ordinul care reglementează funcționarea Gospodăriei Țărănești a fost finalizat și trimis spre aprobare. Astfel, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) marchează un pas important pentru producătorii români.

ANSVSA și-a continuat eforturile de simplificare a legislației pentru unitățile de capacitate mică, având ca scop sprijinirea producției locale și promovarea dezvoltării comunităților rurale din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Rusia vrea să își rezolve criza untului cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite și Turciei CITEȘTE ȘI Rusia vrea să își rezolve criza untului cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite și Turciei

”Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) marchează un pas important pentru producătorii români.

A fost finalizat și trimis pentru aprobare ordinul care reglementează funcționarea Gospodăriei Țărănești, care furnizează alimente de origine non-animală. ANSVSA își continuă eforturile de simplificare a legislației pentru unitățile de capacitate mică, având ca scop sprijinirea producției locale și promovarea dezvoltării comunităților rurale din România”, se arată în comunicatul de presă al ANSVSA.

”Simplificarea legislației este o prioritate esențială pentru mine, iar dezvoltarea comunităților locale este crucială pentru construirea unei economii rurale durabile și reziliente. Această inițiativă semnificativă va transforma potențialul agriculturii românești în realitate, oferind alimente de calitate și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile locale”, a declarat dr. Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA.

EXCLUSIV FOTO Primul interviu - Raionul de Pește se extinde la nivel național și internațional, vizând parteneriate locale, dar și francizarea afacerii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primul interviu - Raionul de Pește se extinde la nivel național și internațional, vizând parteneriate locale, dar și francizarea afacerii

Producătorii de legume și fructe care doresc să comercializeze în piețe și târguri și produse prelucrate precum zacuscă sau gemuri, în limita a 800 de kilograme pe an, vor fi obligați să notifice DSVSA-urile județene și să dea informații legate de activitățile desfășurate sau locurile unde vând marfa. În plus, vor fi obligați să respecte anumite condiții de igienă atunci când produc și vând și vor putea merge cu marfa doar în județele unde este unitatea de producție sau în județele limitrofe, ANSVSA va monitoriza atât producția cât și modul în care vând produsele putînd da amenzi sau opri activitatea, potrivit Economica.

Producătorii primari de legume și fructe care dețin o gospodărie țărănească de legume și fructe, adică nu sunt înscriși în vreo formă juridică de organizare, dar obțin din producția proprie și produse prelucrate pe care le comercializează, trebuie să se inregistreze la direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București, prin notificarea activităților lor, potrivit unui proiect de Ordin al ANSVSA aflat în dezbatere publică. De asemenea, ei își pot comercializa marfa în acest mod doar în limita a 800 de kilograme pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
gospodărie
ansvsa