Clubul de fotbal Rapid a dat în judecată gigantul turc Trendyol acuzând comercializarea ilegală a unor produse care poartă însemnele formației din Giulești.
VEZI AICI ȘI REACȚIA Gigantului Trendyol după ce a fost anunțat că Rapid l-a dat în judecată
Oficialii clubului au solicitat companiei Trendyol retragerea tuturor produselor care conțin însemnele clubului Rapid și au cerut instanței să interzică în mod oficial comercializarea acestora, în condițiile în care compania nu deține niciun fel de licență pentru astfel de activități, arată GSP.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
În funcție de verdict, conducerea Rapidului este pregătită să solicite daune materiale în cazul în care compania turcă nu se conformează cerințelor, mai arată sursa citată.
Profit.ro a anunțat anterior, printr-o corespondență din Istanbul, că Trendyol intenționează să deschidă, în partea a doua a anului, un birou în România și să facă angajări.
Compania, cea mai mare platformă turcă de e-commerce, a devenit în vara anului 2021 primul decacorn din Turcia, fiind controlată majoritar de gigantul chinez din domeniul e-commerce Alibaba Group Holding, ca investitor strategic.
Intrarea în România a fost anunțată de Profit.ro,
Datele arată că Trendyol a vândut 16 milioane de produse pe piața din România de la debut și până în prezent, cele mai multe comenzii fiind lansate de clienți din București, Cluj-Napoca și Constanța.

"Capitala României a ocupat locul 3 în privința comenzilor în ultimul trimestru al anului 2024 la nivelul Trendyol, fără a lua în calcul piața din Turcia. Avem o bună retenție a clienților, 47% dintre clienții români au plasat peste 2 comenzi pe Trendyol", spune İrem Çağrı Yılandil, Head of International Expansion în cadrul Trendyol Group.
Oferta actuală a Trendyol numără peste 4 milioane de produse ale mai multor branduri din Turcia și internaționale.
Compania a început primele inițiative de integrare a vânzătorilor locali pe platformă la sfârșitul anului 2024, reușind într-un timp scurt să atragă peste 20 de branduri, printre care Mini Prix (modă), Gerovital, Mayie (produse cosmetice), Drool și Bebeluc (produse pentru copii).
Pentru acest an, Trendyol are în plan să integreze peste 200 de comercianți locali noi pe platformă și să-și extindă gama de produse și categorii.
"Aportul comercianților reprezintă 10% din vânzările Trendyol în România, ținta noastră fiind ca ponderea acestora să depășească 30% până la finele anului 2025", a spus Yılandil.

Ea a adăugat că Trendyol se va concentra în continuare pe sectorul fashion, dar și-a propus pentru acest an să acorde o atenție sporită produselor din categoria beauty&home.
Grupul turc a deschis un depozit în România în toamna anului 2024. Mai multe detalii AICI.
"Aici vor lucra circa 250 de angajați, în perioade de vârf, cum ar fi Black Friday", a menționat Yılandil.
Intrarea companiei pe piața din România a fost anunțată la începutul anului de Profit.ro.
Trendyol are o evaluare de cel puțin 10 miliarde de dolari, cifră care-i conferă statutul de decacorn.
În România, eMAG este cel mai mare retailer online local, și recent a lansat, cum a anunțat Profit.ro, lângă Budapesta, cel mai mare centru logistic pentru e-comerț din regiune - VEZI AICI FOTO