Consumul excesiv de alimente ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare și de deces

Consumul excesiv de alimente ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare și de deces
scris 31 mai 2019

Abuzul de alimente ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare și de deces, sugerează două studii europene efectuate în rândul a peste 120.000 de persoane și publicate joi, relatează AFP.

Noile studii, care deși nu demonstrează o legătură de cauzalitate directă, întăresc argumentele studiilor anterioare care fac legătura dintre alimentele ultraprocesate și un risc crescut de obezitate, hipertensiune arterială și chiar cancere, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Google interzice comenzile de marijuana prin aplicații de pe platforma sa Play Store CITEȘTE ȘI Google interzice comenzile de marijuana prin aplicații de pe platforma sa Play Store

Alimentele sunt considerate ultraprocesate atunci când au fost produse prin procese industriale multiple (ulei hidrogenat, amidon modificat etc.) și conțin numeroase ingrediente, în special aditivi.

O mâncare deja pregătită, fără aditivi, congelată sau nu, nu face parte din hrana ultraprocesată. Însă, cele mai multe semipreparate, sucurile cu zahăr sau îndulcitori, burgerii vegetali cu aditivi, cârnații, supele la plic și snacks-urile fac în general parte din categoria alimentelor ultraprocesate. Ele au în general o cantitate mai mare de sare, grăsimi saturate, zahăr și sunt sărace în vitamine și fibre, potrivit cercetătorilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
limente ultraprocesate
boli cardiovasculare