Consumul de pâine a scăzut la 82 de kilograme pe locuitor. Românii se îndreaptă către produse de calitate

Consumul de pâine a scăzut la 82 de kilograme pe locuitor. Românii se îndreaptă către produse de calitate
scris 4 nov 2018

Consumul de pâine, în România, a scăzut în ultimul deceniu, de la 92 kilograme pe locuitor într-un an la puțin peste 82 kilograme în prezent, dar încă se menține peste media europeană de 78 kg/locuitor/an, conform celui mai recent studiu de piață privind produsele de panificație, prezentat de președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu.

"Acum 10 ani consumul era mai mare cu 10 kilograme pe om anual, ceea ce înseamnă că s-a redus cu un un kilogram pe om în fiecare an și a ajuns la 82,2 kilograme. Este un consum mai mare decât media europeană de 78 kg/om/an, dar nu suntem departe și eu cred că pe cap de locuitor consumul în perioada următoare nu o să mai scadă așa de mult", a susținut Aurel Popescu, prezent la târgul INDAGRA 2018, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Apple nu va mai face public numărul de iPhone-uri și iPad-uri vândute CITEȘTE ȘI Apple nu va mai face public numărul de iPhone-uri și iPad-uri vândute

El consideră că această tendință de scădere a consumului de pâine din ultimii ani este " viabilă și corectă", chiar dacă România a pierdut primul loc la nivel european în acest top al consumului.

Studiul de piață prezentat de Aurel Popescu mai arată că biscuiții și pastele făinoase au înregistrat pe consum o creștere de 12,5% în 2017, comparativ cu 2016, cozonacii cu 9,3%, pastele făinoase cu 3%, iar produsele de patiserie cu 0,7%, însă aici nu a fost inclus și comerțul stradal. Pe de altă parte, consumul făină a scăzut cu 2,3%, mălaiul cu 6,5%, iar consumul de pâine cu 2,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
romapan
paine