Volumul vânzărilor de ciment ale LafargeHolcim în România a scăzut cu 4,7% la nouă luni

Volumul vânzărilor de ciment ale LafargeHolcim în România a scăzut cu 4,7% la nouă luni
scris 4 nov 2016

Volumul vânzărilor de ciment ale grupului LafargeHolcim în România a scăzut cu 4,7% în primele nouă luni, iar prețurile din piață, în lei, au crescut cu 1,4%.

Pe piața agregatelor, volumul vânzărilor LafargeHolcim în România a înregistrat o scădere de 12,4%, în timp ce prețurile din piață au urcat cu 6,8%, potrivit datelor publicate vineri de companie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru ansamblul anului 2016, LafargeHolcim anticipează o scădere de 3-1% a volumului vânzărilor de ciment pe piața din România. La sfârșitul primului semestru, grupul estima o creștere de 0-2% a vânzărilor de ciment în România.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Romania și Polonia s-au confruntat cu condiții mai dificile în trimestrul al treilea, care au influențat negativ creșterea profitului EBITDA față de aceeași perioadă a anului trecut. Ambele țări au fost afectate de amânarea unor proiecte de infrastructură finanțate cu fonduri europene”, se arată în raportul financiar al grupului.

LafargeHolcim a obținut în trimestrul al treilea un profit net din operațiuni recurente de 740 de milioane de franci elvețieni, față de 366 milioane de franci în urmă cu un an.

Vânzările nete au fost de 7,04 miliarde de franci, față de 7,82 miliarde de franci în intervalul similar al anului 2015. Analiștii intervievați de MarketWatch se așteptau la vânzări nete de 7,39 miliarde de franci.

Cel mai bogat om din China a cumpărat compania care acordă premiile Globul de Aur, pentru un milliard de dolari CITEȘTE ȘI Cel mai bogat om din China a cumpărat compania care acordă premiile Globul de Aur, pentru un milliard de dolari

Grupul LafargeHolcim s-a format prin fuziunea companiilor Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția), finalizată în luna iulie a anului 2015.

Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în țări precum România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

În România, activele Lafarge au fost preluate de producătorul irlandez de ciment CRH, tranzacția fiind finalizată în luna august.

LafargeHolcim a păstrat activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București.

De-a lungul tim­pului, Holcim a in­vestit pe plan local peste 700 mil. euro, controlând în pre­zent două fabrici de ci­ment la Câmpulung și Aleșd.

viewscnt
Afla mai multe despre
lafargeholcim