Volumul lucrărilor de construcții a crescut

 Volumul lucrărilor de construcții a crescut
scris 15 ian 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în primele 11 din 2020, față de aceeași perioadă din 2019, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 19,3%, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

”Perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2019. Volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 16,7%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale (+50%), lucrările de întreținere și reparații curente (+29,9%) și la construcțiile noi (+8,4%). Pe obiecte de construcții, ca serie brută, au avut loc creșteri astfel: clădirile rezidențiale (+18,8%), lucrările de construcții inginerești (+18,4%) și la clădirile nerezidențiale (+12,9%). Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut cu 19,3%, creștere reflectată în volumul lucrărilor de reparații capitale (+49%), al lucrărilor de întreținere și reparații curente (+38,4%) și al lucrărilor de construcții noi (+9,7%)”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a ex-proprietarului Dinamo, a cumpărat terenul fostei fabrici Tubinox de la grupul indian Viraj, jucător major pe piața siderurgică globală. Cel mai mare proiect al familiei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a ex-proprietarului Dinamo, a cumpărat terenul fostei fabrici Tubinox de la grupul indian Viraj, jucător major pe piața siderurgică globală. Cel mai mare proiect al familiei

Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcțiilor inginerești (+23,1%), clădirilor rezidențiale (+20,4%) și al clădirilor nerezidențiale (+14,2%), scrie News.ro.

În noiembrie 2020 comparativ cu octombrie 2020, volumul total al lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută,cu 3,3%, scădere evidențiată astfel: lucrările de reparații capitale (-6,5%), lucrările de construcții noi (-3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-2,9%).

Pe obiecte de construcții, clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 7%, respectiv cu 2,5%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 0,6%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a scăzut cu 4,8%, scădere evidențiată la lucrările de reparații capitale (-10,2%), lucrările de construcții noi (-6,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-2,7%).

Pe obiecte de construcții, volumul clădirilor nerezidențiale si al construcțiilor inginerești a scăzut cu 12,2%, respectiv cu 4,8%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 1,6%.

În noiembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 7,8%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor de reparații capitale (+23,6%), al lucrărilor de construcții noi (+7,5%) și al celor de întreținere și reparații curente (+2,4%).

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului clădirilor rezidențiale (+21,5%) și lucrărilor de construcții inginerești (+9,6%).

Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 1,7%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 14,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale (+32,8%), lucrările de construcții noi (+11,9%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+3,9%).

Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate arată creșteri ale volumului clădirilor rezidențiale (+29,1%), construcțiilor inginerești (+17,1%) și ale clădirilor nerezidențiale (+0,1%).

Indicii de volum în construcții se determină prin deflatarea datelor valorice cu indicii de cost în construcții pe elemente de structură și pe obiecte de construcții. Indicii de volum în construcții sunt calculați pe total ramură construcții (secțiunea F CAEN Rev.2), pe elemente de structură (lucrări de construcții noi, reparații capitale și lucrări de intreținere și reparații curente) și pe obiecte de construcții (clădiri rezidențiale, clădiri nerezidențiale și construcții inginerești). Indicii lucrărilor de construcții pe total se calculează ca medie aritmetică ponderată a indicilor pe elemente de structură sau a indicilor pe obiecte de construcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins