Rollit pregătește o nouă fabrică în Otopeni

Rollit pregătește o nouă fabrică în Otopeni
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 sep 2024

Producătorul Rollit, deținut de omul de afaceri româno-italian Alexandru Gregor Leahu, planifică construcția unei noi fabrici de mixuri de condimente și ingrediente pentru industria cărnii în Otopeni, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Rollit Prodimpex funcționează acum într-o hală din fosta platformă IPRS Băneasa din Voluntari. Planul lui Leahu este ca, pe un teren de circa 4.500 de metri pătrați din Otopeni, să construiască o clădire compusă din două corpuri: unul cu regim de înălțime P+1, dedicat zonei administrative, birourilor și zonei de cazare pentru angajați, și corpul cu zona de producție și depozitare produse alimentare (condimente) dispusă pe parter, cu o înălțime liberă de circa 6,5 metri.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Proprietarul ProTV ridică în România o clădire de birouri premium, într-unul dintre cartierele comerciale aflate în expansiune CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul ProTV ridică în România o clădire de birouri premium, într-unul dintre cartierele comerciale aflate în expansiune
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Zona de cazare planificată este compusă din 7 unități de cazare pentru o persoană, respectiv o cameră de zi, o bucătărie echipată și spații sociale cu zonă de spălător cu lavoare, dușuri și grupuri sanitare pentru bărbați. Se estimează că în fabrica din Otopeni vor lucra circa 30 de persoane: 12 în procesul de producție și 18 în zona administrativă.

„Activitatea desfășurată în secția Mixaj constă în dozarea, urmată de malaxarea condimentelor și ingredientelor în baza rețetelor proprii. După malaxare, produsul astfel obținut este dozat în ambalaje, etanșeizat și transportat către depozitul de produse finite, unde este stocat în vederea livrării către beneficiari (producători din industria preparatelor din carne)“, se precizează în documentul consultat.

EXCLUSIV FOTO Robertino Georgescu a rupt parteneriatul cu Marius Bușu. Lansează apartamentele Versace în cartierul corporatiștilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Robertino Georgescu a rupt parteneriatul cu Marius Bușu. Lansează apartamentele Versace în cartierul corporatiștilor

Anual, la fabrica din Otopeni se vor utiliza materii prime de circa 300 de tone. Fabrica va fi echipată cu 3 malaxoare cumpărate de la producătorul francez WAM, două cu o capacitate de 2.000 de litri și unul de 600 de litri. Aceste tipuri de malaxoare sunt folosite și în industria farmaceutică.

Viitoarea fabrică se va învecina cu depozitele distribuitorului de produse farmaceutice Fiterman Distribution.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre fabrica din Otopeni, reprezentanții Rollit nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

FOTO Grupul Fuchs - o nouă investiție în România, cea mai mare a germanilor la momentul actual CITEȘTE ȘI FOTO Grupul Fuchs - o nouă investiție în România, cea mai mare a germanilor la momentul actual

Rollit Prodimpex a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 17,2 milioane de euro, în scădere cu 5,3% față de rezultatele anului anterior. Fabrica din Voluntari a încheiat anul 2023 cu un număr mediu de 48 de angajați. Vârful afacerilor Rollit a fost atins în 2007, când producătorul a raportat un rulaj de 42,4 milioane de euro cu un număr mediu de 130 de angajați. Producătorul are un istoric de 30 de ani.

Compania se descrie drept unul dintre cei mai mari producători, importatori și distribuitori de ingrediente alimentare pentru produse din carne din regiune.

Ingredientele pentru praparate din carne realizate de Rollit sunt vândute, în principal, în România, Italia și Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rollit
ingrediente
fabrica