Revine valul de studenți spre Capitală în căutare de garsoniere. Stocul limitat al căminelor îi îndreaptă către zone strategic poziționate

Revine valul de studenți spre Capitală în căutare de garsoniere. Stocul limitat al căminelor îi îndreaptă către zone strategic poziționate
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2018

Zonele Dristor, Grozăvești-Politehnică, Unirii-Universitate, Timpuri Noi și Eroilor-Știrbei Vodă sunt cele mai căutate de studenții care vin din provincie să studieze în Capitală, iar prețurile cerute pentru închirierea unei garsoniere pornesc de la 230 euro/lună.

Conform datelor prezentate 50 de agenții care vor participa la Salonul Imobiliar București, având în vedere stocul limitat al căminelor universitare, cererea se îndreaptă către garsoniere.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe locul I în clasamentul preferințelor se află zona Dristor, cu un nivel al chiriilor pentru garsoniere cuprins între 230 și 240 euro/lună. Deși nu se află în imediată vecinătate a niciunui pol universitar, zona Dristor este prima în top datorită nivelului chiriilor raportat la beneficii precum prezența în zonă a două magistrale de metrou diferite (M1 și M3) ce conectează cartierul la toate punctele majore de interes din București și proximitatea față de două centre comerciale cu opțiuni de petrecere a timpului liber (ParkLake și București Mall).

Pe locul II în în clasamentul preferințelor se află zona Grozăvești-Politehnică, cu un nivel al chiriilor pentru garsoniere cuprins între 250-290 euro/lună
Este zona tradițională a studenților din București, unde se regăsesc și cele două campusuri publice – Complexul Studențesc Regie și Complexul Studențesc Leu. În zonă se află Universitatea Politehnică, Facultatea de Electronică & Telecomunicații, Facultatea de Psihologie și Facultatea de Jurnalism, principalele beneficii fiind prezența a două stații de metrou – Grozăvești și Politehnică, proximitatea față de Gara de Nord, centrul comercial AFI Palace și două parcuri – Parcul Grozăvești și Grădina Botanică.

Guvernul propune noi proiecte în parteneriat public-privat: Metrou Bragadiru-Colentina-Voluntari, sistem de ”resort”-uri de lux New Costinești, cale ferată de mare viteză București-Craiova-Timișoara-Cluj CITEȘTE ȘI Guvernul propune noi proiecte în parteneriat public-privat: Metrou Bragadiru-Colentina-Voluntari, sistem de ”resort”-uri de lux New Costinești, cale ferată de mare viteză București-Craiova-Timișoara-Cluj

Pe locul III în clasamentul preferințelor se află zona ultracentrală Unirii-Universitate-Romană, cu un nivel al chiriilor pentru garsoniere cuprins între 290-310 euro/lună. Este zona ce reunește cele mai mari centre universitare: Universitatea București cu cele 13 facultăți având numeroase specializări (Litere, Drept, Filosofie, Istorie, Biologie, Chimie, Matematică, Fizică, Geografie etc), Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Academia de Studii Economice.

Proximitatea față de Centrul Vechi, polul distracției din Capitală cu numeroase cafenele, restaurante și cluburi, și față de Parcul Cișmigiu precum și rețeaua bine pusă la punct de mijloace de transport în comun – trei stații de metrou și numeroase stații de autobuze și troleibuze – sunt prinicipalele beneficii. 

Zona Timpuri Noi se află pe locul IV, aici nivelul chiriei pentru o garsonieră situându-se între 280-300 euro/lună. În zonă se află un pol al universităților private - Universitatea Dimtrie Cantemir, Nicolae Titulescu și Titu Maiorescu, cererea venind aici din partea unor studenți cu bugete lunare peste medie. Proximitatea față de Parcul Tineretului și Centrul Vechi, precum și recentele investiții în proiecte comerciale conferă zonei o aură de exclusivism, acesta fiind și motivul pentru care prețurile sunt mai piperate.

Pe locul V în topul preferințelor studenților este zona Eroilor-Știrbei Vodă, aici prețul cerul pentru o garsonieră fiind de 255-280 euro/lună. O prelungire a zonei ultra-centrale, aici regăsim Universitatea de Medicină și Farmacie cu patru specializări (Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Moașe & Asistență Medicală) și Universitatea Națională de Apărare. Prezența stației de metrou, proximitatea față de parcuri (Eroilor, Operei și Cișmigiu), precum și față de zona ultra-centrală sunt principalele beneficii ale acestei zone.

Conform datelor Institului Național de Statistică, la nivelul anului 2017 în regiunea București-Ilfov erau 33 de universități, cu 127.500 de studenți

viewscnt
Afla mai multe despre
garsoniere
bucuresti
studenti