Re/Max România, parte a liderului mondial în real-estate, a intermediat anul trecut circa 2.500 de tranzacții imobiliare, în valoare de 155 de milioane de euro per total.
Pentru acest an, compania estimează o creștere de 40% la nivelul comisioanelor înregistrate, până la aproximativ 4,2 milioane de euro.
Potrivit datelor centralizate de companie, valoarea comisioanelor totale încasate în 2018 din intermedierile imobiliare s-a situat la peste 3 milioane de euro, înregistrând o creștere de circa 50% față de anul precedent. De asemenea, rețeaua locală Re/Max a încheiat anul 2018 cu 42 de birouri francizate, respectiv 350 de membri, depășind estimările făcute în acest sens la finele lui 2017.
CITEȘTE ȘI Guvernul vrea să împrumute 177 milioane euro de la BDCE pentru a ridica 2 penitenciare. Argumente: aglomerație mai mică din închisori și mai puține condamnări la CEDO Topul orașelor cu cele mai multe tranzacții realizate de Re/Max în 2018 rămâne similar cu cel înregistrat anul anterior, birourile din Cluj-Napoca înregistrând cel mai mare număr de proprietăți tranzacționate, urmate de cele din Capitală, fapt datorat potențialului de dezvoltare al piețelor respective. Clasamentul este completat în anul 2018 de Sibiu, aceasta fiind și schimbarea survenită în topul orașelor, în 2017 pe al treilea loc regăsindu-se Arad.
Totodată, în Sibiu a avut loc și cea mai mare tranzacție imobiliară din cadrul Re/Max în 2018, respectiv vânzarea unui spațiu industrial de peste 2,5 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Cluj, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2 milioane de euro și apoi o hală industriala în Sibiu, de 1,6 milioane de euro.
De asemenea, segmentul de închirieri a cunoscut o evoluție pozitivă, cea mai importantă tranzacție în acest sens fiind o proprietate industrială din Brașov, ce a generat un comision de 50.000 de euro. În plus, și pe zona de închirieri rezidențiale s-au realizat tranzacții importante, cu valori ale comisioanelor ce au depășit 10.000 de euro în unele cazuri, spre exemplu închirierea unei vile istorice de protocol din București.
În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de birourile Re/Max, 81% au fost pe segmentul rezidențial, 7% au reprezentat tranzacțiile de terenuri, restul de 12% fiind acoperit de segmentele office, comercial și industrial. Per total, 65% dintre tranzacțiile realizate au fost vânzări.
Re/Max este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment.
Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 120.000 de agenți afiliați în 7.000 de birouri aflate în circa 100 de țări din întreaga lume. În Europa, Re/Max este prezent în 38 de țări, cu peste 1.900 birouri și 23.000 de agenți, continuând să se extindă.