NEPI Rockcastle și AFI Europe reiau negocierile privind vânzarea portofoliului de birouri, în paralel cu arbitrajul

NEPI Rockcastle și AFI Europe reiau negocierile privind vânzarea portofoliului de birouri, în paralel cu arbitrajul
scris 6 iul 2020

NEPI Rockcastle și AFI Europe au semnat un memorandum de înțelegere, neangajant, în temeiul căruia, în anumite condiții, pot intra într-o nouă înțelegere angajantă privind tranzacționarea portofoliului de birouri, evaluat la peste 300 de milioane de euro, suspendată din cauza crizei create de COVID-19. În paralel, cele două companii au inițiat procedurile de arbitraj.

Actele de vânzare prin care întregul portofoliu de clădiri de birouri al NEPI Rockcastle trebuia să fie cumpărat de AFI Europe au fost semnate la sfârșitul anului trecut, iar până la finalul primului trimestru din 2020 urma să fie definitivată complet tranzacția, însă AFI Europe nu a îndeplinit anumite condiții contractuale, după cum a anunțat Profit.ro în premieră.

Prin urmare, cele două companii au inițiat procedurile de arbitraj, deoarece vânzătorul a cerut cumpărătorului să plătească garanția contractuală, iar cumpărătorul contestă pretenția vânzătorului.

În paralel cu acest proces, NEPI Rockcastle și AFI Europe au încheiat în 5 iulie un memorandum de înțelegere în temeiul căruia, în anumite condiții, ar putea încheia arbitrajul și intra într-o nouă înțelegere angajantă cu privire la tranzacționarea portofoliului de birouri din București, bazată pe prețul și alți termeni ai tranzacției inițiale, anunțată în 17 decembrie 2019, potrivit NEPI Rockcastle. Negocierile vor fi desfășurate fără a fi afectate de procedura arbitrajului, transmite compania.

Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești CITEȘTE ȘI Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești
Urmărește-ne și pe Google News

Dacă tranzacția s-ar încheia, AFI Europe ar urca pe locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri, devansându-i pe Immofinanz, CA Immo, Liviu Tudor și frații Pavăl. Suprafața totală a portofoliului NEPI Rockcastle are circa 170.000 de metri pătrați, iar AFI Europe are deja circa 92.000 de metri pătrați de birouri grupați în proiectele AFI Park și AFI Tech Park din București.

Strategia NEPI Rockcastle este să se concentreze pe activele din sectorul de retail și să le vândă pe cele care nu fac parte din această categorie. Din acest motiv, banii obținuți din vânzare urmau a fi investiți în sectorul de retail. Lista proprietăților scoase la vânzare cuprinde, în ordine valorică, proiectele Floreasca Business Park din București, City Business Centre din Timișoara, The Lakeview și Victoriei Office din București. Valoarea lor cumulată depășește 300 milioane euro.

Complexul Floreasca Business Park din noul cartier al corporatiștilor din Pipera, este evaluat la 105,1 milioane euro. În aceeași zonă a Bucureștiului, NEPI mai deține și turnul The Lakeview, evaluat la 69,1 milioane euro. City Business Centre este în contabilitatea NEPI cu o valoare de 94,2 milioane euro, iar Victoriei Office la 40,8 milioane euro. Cele patru proprietăți aduceau anual NEPI un venit din chirii de 24,1 milioane euro,

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
EXCLUSIV Fabrica Romprim din Berceni se mută în chirie și lasă locul unui cartier cu peste 1.000 de apartamente. Radu Lucianu este în proces de vânzare a terenului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fabrica Romprim din Berceni se mută în chirie și lasă locul unui cartier cu peste 1.000 de apartamente. Radu Lucianu este în proces de vânzare a terenului

Anul trecut, complexul The Office din Cluj, dezvoltat de NEPI Rockcastle în parteneriat cu antreprenorul Ovidiu Șandor, a fost vândut către frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pentru 129 milioane euro.

Atât AFI Europe, cât și NEPI Rockcastle au fost lovite din plin de criza creată de virusul COVID-19, ambele fiind specializate pe centre comerciale, care au fost închise.
Portofoliul de proprietăți deținute de grupul sud-african a fost evaluat la 6,3 miliarde de euro la sfârșitul anului viitor, ponderea activelor românești fiind de 38%, cea mai mare dintre piețele pe care compania activează.

La nivelul centrelor comerciale din România, NEPI Rockcastle a înregistrat o creștere de 6,3% a veniturilor operaționale nete, în timp ce vânzările retailerilor chiriași au crescut cu 10,5% pe parcursul lui 2019. NEPI Rockcastle are în România 17 malluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
afi europe
covid-19