Antreprenorul Matei Maloș, cel care a făcut parte din echipa care a dezvoltat proiectul magazinuldecase.ro, vândut în urmă cu șase ani către grupul Sanoma Hearst, a decis să parieze din nou pe imobiliare prin site-ul directimo.ro.
Portalul directimo.ro este o continuare a proiectului HomeFinders, lansat în 2011 și specializat în tranzacții imobiliare, dar care pune accent pe reprezentarea cumpărătorului.
”În momentul acesta suntem într-o etapă de investiții și numărul total al investitorilor depășește zece persoane. Suntem o echipă complementară cu experiență în imobiliare, investiții, strategie, tehnologie și marketing. Investițiile totale în proiect se ridică în jurul valorii de un milion euro și au fost realizate de asociați”, a spus Matei Maloș, cofondator al directimo.ro.
Antreprenorul a mai explicat că, încă din 2008-2009, a identificat nevoia cumpărătorilor de a accesa oferta imobiliară direct de la sursă, de aceea, directimo.ro ”s-a născut din dorința de a oferi un marketplace autentic, care să prezinte ofertele rezidențiale de vânzare unice, neduplicate, satisfăcând astfel nevoia cumpărătorilor să poată achiziționa direct de la sursă”.
CITEȘTE ȘI Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași, o investiție de 10 milioane de euroCu toate că acoperă doar o parte din cartierele din București, Directimo are peste 3.600 de oferte neduplicate pentru apartamente noi și la revânzare (dintre care 200 de proiecte rezidențiale noi), iar în viitor urmează să se extindă și pe segmentul de case. Peste 20% dintre oferte provin direct de la dezvoltatori, la acestea se adaugă și locuințe la revânzare construite după anul 2000 (70% de la proprietari și 10% de la agenți de reprezentare exclusivă).
Printre avantajele pe care le are portalul, Matei Maloș enumeră si faptul că nu mai există intermediari, clientul având acces la contactul direct al sursei (aproximativ 70% proprietari, 20% dezvoltatori, 10% agenți de reprezentare exclusivă), pot vedea proziționarea adresei exacte pe hartă, și pot beneficia de actualizări preferențiale ale ofertelor, suport pentru optimizarea criteriilor și consultanță online, ghidarea pași în timpul tranzacției, specialisti recomandați: notar, broker credite, inginer constructor, cadastrist, evaluator, avocat.
Cea mai ieftină proprietate listată pe site este o garsonieră în valoare de 28.000 de euro, iar cea mai scumpă proprietate este un penthouse pentru care proprietarul solicită 2.900.000 euro.