GALERIE FOTO "Casa de pe lac" de la Buftea, la vânzare pentru 2 milioane de euro

scris 3 sep 2016

Arhitectul Răzvan Oprescu a fost cel care a gândit designul ”Casei de pe lac”, o proprietate situată în Buftea pe care și-o imagina ca locuință pentru el și familia sa. După 17 ani petrecuți în Belgia, drumul profesional l-a adus înapoi în România, ocazie cu care a decis să își construiască o casă ”manifest”, așa cum îi place soției sale să îi spună.

Știind că se va întoarce în țară, a început să cumpere parcele pentru a ajunge la suprafața dorită. A strâns teren timp de cinci-șase ani, iar mai apoi, în 2013, a cerut un PUZ pentru locuire, căci zona era înregistrată ca fiind doar destinată turismului și agrementului, povestește arhitectul. Casa a fost construită și s-au putut muta abia în 2015.

Urmărește-ne și pe Google News

Astăzi, se întoarce în Belgia și scoate proprietatea la vânzare.

Casa, fără etaj, are o suprafață construită de 559 de metri pătrați, sală de cinema, piscină și o deschidere către lac de 70 de metri. suprafața întregii proprietăți este de circa 3.200 de metri pătrați.

Pe timp de iarnă, costul cu electricitatea (încălzirea se face prin pardoseală cu ajutorul unor pompe care funcționează pe bază de curent electric) se ridică la circa 2.500 de lei. Prețul cerut pentru această proprietate este de 2 milioane de euro.

Cât costă cele mai vechi proprietăți de vânzare din România care datează de la 1800 CITEȘTE ȘI Cât costă cele mai vechi proprietăți de vânzare din România care datează de la 1800

Proprietatea se află în portofoliul companiei de consultanță imobiliară Regatta Real Estate. Președintele companiei, Eduard Mircea Uzunov, crede că, până cel târziu la finalul anului, ”Casa de pe lac” va avea proprietari noi. 

Uzunov recunoaște însă că aproape un sfert dintre cei care cumpără proprietăți de lux se gândesc să le revândă, în contextul în care sunt tot mai multe cereri pe piața rezidențială premium și de lux.

”Există investitori care cumpără, să zicem, cu 600.000 de euro o casă, mai investesc în ea 500.000 de euro și reușesc să o vândă cu aproape 2 milioane de euro”, a spus Uzunov.

VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Cu toate acestea, spune că o nouă bulă imobiliară nu va mai avea loc fiindcă acum băncile sunt foarte temperate când trebuie să acorde credite. ”În imobiliare, motorul este banca. Iar acum au început să dea credite”, a mai spus el.

Regatta Real Estate a avut anul trecut o cifră de afaceri de un milion de euro, iar pentru anul acesta estimează o creștere de 50%, până la 1,5 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
proprietate
buftea
vanzare
regatta real estate