FOTO Mahmut Eskiocak, a cărui familie a dezvoltat peste 2.000 de apartamente, își extinde angroul de legume-fructe de lângă Militari Shopping

FOTO Mahmut Eskiocak, a cărui familie a dezvoltat peste 2.000 de apartamente, își extinde angroul de legume-fructe de lângă Militari Shopping

Amplasamentul complexului angro al familiei Eskiocak, în spatele Militari Shopping

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 10 sep 2024

Omul de afaceri de origine turcă Mahmut Eskiocak (54 de ani), a cărui familie a dezvoltat peste 2.000 de apartamente în ansamblurile Rotar Park Residence din cartierul bucureștean Militari, pregătește actele necesare extinderii complexului său angro de legume-fructe, amplasat în spatele centrului comercial Militari Shopping, din vestul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Până în 2017, complexul en-gros din Militari a fost deținut de Mahmut Eskiocak împreună cu Sabahattin Eskiocak (56 de ani), iar proprietatea ocupa un teren de 3,6 hectare, cumpărat încă din 1996 de la un investitor turc.

După această dată, cei doi și-au divizat afacerea. Mahmut Eskiocak a rămas cu circa 2,3 hectare de teren și halele situate pe partea stângă a lotului și Sabahattin, Ilmiddin și Alaettin Eskiocak au preluat prin firma Rotar Residence restul de 1,4 hectare și depozitele de pe partea dreaptă. Proprietatea preluată de Rotar Residence a fost evaluată în 2017 la 3,47 milioane de euro, potrivit proiectului de divizare analizat de Profit.ro.

În prezent, terenul lui Mahmut Eskiocak este ocupat de construcții cu o amprentă totală construită la sol de circa 3.500 de metri pătrați, echivalentul a 15,25% din teren. După extinderea propusă a complexului, clădirile vor ocupa 40% din teren, iar suprafața totală desfășurată a complexului angro va ajunge la 17.000 de metri pătrați.


Urmărește-ne și pe Google News

Investitorul propune construcția a 3 hale noi pentru depozitare și comerț angro, care vor ocupa, alături de clădirile existente, aproape tot flancul stâng al terenului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania


Complexul angro se învecinează cu Militari Shopping, care cuprinde și hypermarketul Auchan, iar lângă acesta, o companie a lui Sabahattin Eskiocak a dezvoltat centrul comercial Chiajna Shipping Center, care s-a inaugurat recent cu spații închiriate unor retaileri precum Penny, Kik, Takko, TEDI, 18Gym, Domino`s Pizza și La Ciorbe.

Proiectul este la o distanță de aproximativ un kilometru de ansamblul rezidențial Rotar Park Residence 2 pe care Sabahattin, Ilmiddin și Alaettin Eskiocak l-au dezvoltat peste drum de Metro Militari și care a avut proiectate peste 1.200 de locuințe.

Anterior, cei trei antreprenori turci au mai finalizat ansamblul Rotar Park Residence cu 1.284 de apartamente, realizat pe o parte din platforma industrială Turbomecanica tot din Militari.

EXCLUSIV FOTO Investitor grec se pregătește să intre pe piața rezidențială premium lângă lacul Floreasca CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Investitor grec se pregătește să intre pe piața rezidențială premium lângă lacul Floreasca

În paralel cu aceste proiect, familia Eskiocak a demolat depozitele de pe platforma industrială Andami din cartierul 23 August al Bucureștiului, cumpărată în 2022 la licitație de la familia Adrian și Doina Mircioiu. Pe acest teren se pot construi peste 700 de apartamente, potrivit surselor Profit.ro.

Recent, Primăria Sectorului 6 a pus în consultare publică și Planul Urbanistic de Detaliu al MAS Real Estate care prevede extinderea Militari Shopping de la o suprafață desfășurată de circa 50.000 de metri pătrați și aproape 2.000 de locuri de parcare, până la o suprafață totală desfășurată de peste 370.000 de metri pătrați și circa 3.500 de locuri de parcare. Planul ar transforma complexul în cel mai mare mall din București, cu o suprafață peste cea a AFI Cotroceni.

Dezvoltatorii imobiliari au livrat anul trecut 11 proiecte de retail, totalizând aproximativ 215.000 de metri pătrați, un nivel record al ultimilor 7 ani, 60% din această suprafață reprezentând parcuri de retail, Craiova, Alba Iulia, Arad, București, Giurgiu, Vaslui fiind printre orașele care au beneficiat de astfel de investiții.

EXCLUSIV Daniel Guzu vinde un proiect imobiliar de lângă viitoarea stație de metrou Bruxelles CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daniel Guzu vinde un proiect imobiliar de lângă viitoarea stație de metrou Bruxelles

Intențiile de investiții pentru următorii cinci ani sunt de asemenea consistente, în condițiile în care proiecte cu o suprafață de peste 500.000 de metri pătrați se află în diverse stadii de planificare sau de construcție, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Stocul de spații de retail la nivel național se situa la finalul anului trecut la nivelul de 4,45 milioane de metri pătrați, din care 54% reprezintă facilități de tip mall, 40% parcuri de retail și 6% galerii comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
mahmut eskiocak
rotar park residence