FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România

FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România

Complexul ACT Cold Storage. Este marcat terenul pe care se va face nou hală

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 8 aug 2024

Soții Chang Oh și Salah Turkmani, activi pe piața imobiliară și de energire, lucrează la extinderea cu circa 16% a capacității de depozitare a complexului ACT Cold Storage din Chiajna, cel mai mare depozit frigorific din România, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Chang Oh Turkmani a fost nominalizată de președinția SUA, în mandatul lui Donald Trump, ca membru în consiliul de administrație al National Cancer Advisory Board, și este membru în consiliile unor organizații precum American Romanian Business Council și Alianța, prezidată de fostul ambasador SUA în România, Jim Rosapepe.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dă startul extinderii Arena Mall Bacău și construcției unui spectaculos hotel Mercure. Se gândește deja la următoarea etapă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dă startul extinderii Arena Mall Bacău și construcției unui spectaculos hotel Mercure. Se gândește deja la următoarea etapă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Investitorii pregătesc acum construcția unei noi hale frigorifice în cadrul parcului logistic ACT Cold Storage pe care îl deține în Chiajna. Planul prevede construirea unei hale cu o suprafață de 3.100 de metri pătrați compartimentată în 3 zone: de recepție, depozitare congelate și vestiare și birouri, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Noul depozit va crește suprafața totală a complexului la peste 21.000 de metri pătrați, dezvoltați pe un teren cu o suprafață de 4,6 hectare.

Principalul chiriaș al depozitelor frigorifice din Chiajna este Selgros. Surse Profit.ro din piața imobiliară se așteaptă ca noul depozit să fie folosit de același retailer.

Prima clădire din complex a fost construită în 2004, iar ultima în 2006, având prima facilitate pentru pește proaspăt din România, una pentru înghețată, dar și pentru alte bunuri congelate. Dezvoltatorul proiectului îl descrie drept „cel mai mare depozit de frig din România și unul dintre cele mai mari din Europa de Est“.

CONFIRMARE FOTO A doua tranzacție imobiliară de răsunet din România în 2024. Una dintre cele mai bogate familii din Belgia cumpără mari proprietăți cu 110 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO A doua tranzacție imobiliară de răsunet din România în 2024. Una dintre cele mai bogate familii din Belgia cumpără mari proprietăți cu 110 milioane euro

ACT Cold Storage beneficiază și de 1.350 de metri pătrați de spații pentru birouri.

Soții Turkmani au mai dezvoltat, recent, un depozit de aproape 9.000 de metri pătrați în cadrul Mega Distribution Outlet din Chiajna și lucrează la încă o hală de circa 4.500 de metri pătrați care, împreună, cresc cu circa 50% suprafața de depozitare din acest complex.

EXCLUSIV FOTO Companie susținută de milionari belgieni intră în România pe nișa halelor de depozitare dedicate IMM-urilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Companie susținută de milionari belgieni intră în România pe nișa halelor de depozitare dedicate IMM-urilor

Chang Oh Turkmani s-a născut în Coreea de Sud și vorbește 7 limbi, printre care și română. Este avocată, absolventă de drept a universității americane Georgetown, unde a și fost profesor timp de 16 ani. Are o experiență vastă în importul și exportul de mărfuri industriale, precum și în minerit, producție, construcții, comerț cu energie, transport maritim, energie regenerabilă și consiliere în investiții.

Compania sa și a soțului său de origine libaneză Salah Turkmani, The Mega Company, cu sediul în Washington, DC, se ocupă, în principal, de activități de import export de materii prime și bunuri minerale, inclusiv minereu de fier, cărbune, fosfat și ciment. Prin această companie gestionează 4 parcuri logistice în Chiajna, lângă București, cu o suprafață totală de peste 82.000 de metri pătrați.

Pe lângă Act Cold Storage și Mega Distribution Outlet, familia mai gestionează complexul Mega Distribution Center, care dispune de 15.000 de metri pătrați de depozite, întinse pe un teren de 3,6 hectare. Prima clădire din acest complex a fost ridicată în 1997 cu componente proiectate și realizate în Statele Unite ale Americii.

FOTO Dezvoltator susținut de unul dintre cele mai mari fonduri de pe Wall Street are undă verde să ridice în România primul său centru de date, un proiect uriaș în Militari CITEȘTE ȘI FOTO Dezvoltator susținut de unul dintre cele mai mari fonduri de pe Wall Street are undă verde să ridice în România primul său centru de date, un proiect uriaș în Militari

De asemenea, Key Logistic Center are 20.900 de metri pătrați de depozitare pe un teren de 4,4 hectare.

Investitorii mai dețin și furnizorul de energie electrică și gaze Crest Energy, activ din 2015. Profit.ro a scris recent că această companie își pregătește intrarea pe piața de producție de energie regenerabilă printr-un parc fotovoltaic ce va fi amenajat în Chitila, într-o zonă cu multe dezvoltări imobiliare noi pe sectorul logistic.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkmani
act cold storage
selgros