În Consiliul de Administrație al producătorului de materiale de construcții Cemacon au fost înlocuiți 2 membri. Una dintre poziții a fost preluată cu titlu provizoriu de Dragoș Pavăl, unul dintre fondatorii retailerului Dedeman, companie care împreună cu PIF Industrial a ajuns, la sfârșitul lunii septembrie, la o deținere de aproape 60% din acțiunile Cemacon.
Schimbări majore în conducerea administrativă a companiei Cemacon Zalău (CEON). Reflectând mutările din acționariatul producătorului de materiale de construcții, Dragoș Pavăl, co-fondator al retailerului Dedeman a intrat ieri în Consiliul de Administrație al Cemacon, împreună cu Marian Adam, poziții pe care le vor ocupa provizoriu până la o decizie a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.
Cu o zi înainte, din board demisionaseră Anca Manițiu și Rudolf Vizental, ultimul din partea unui acționar relevant din ultimii ani, administratorul de societăți în insolvență CIT Resources, care s-a implicat și în reorganizarea Cemacon în anii post-criză.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pavăl va avea o implicare suplimentară, în condițiile în care, la finele lunii septembrie, firme controlate de el au suplimentat deținerea concertată la Cemacon la 59,44%. Astfel, Dedeman are o participație de 40,77% din capitalul social, restul pachetelor fiind deținute prin intermediul societății PIF Industrial.
Fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl au intrat în acționariatul Dedeman într-o secvență de mai multe achiziții pe bursă. Controlul l-au preluat la începutul acestui an după ce au derulat prin intermediul PIF Industrial o ofertă publică de preluare obligatorie, cerută de legislație în contextul în care deja depășiseră un prag de deținere de 33%.
Producătorul de materiale de construcții din Zalău a avut o creștere explozivă a profitului net semestrial, +159,96%, la 13,70 milioane lei, de la 5,27 milioane lei în primele 6 luni ale anului trecut, pe fondul unei majorări cu 41,47% a veniturilor din vânzări, la 54,85 milioane lei. Afacerile Cemacon au crescut cu 8% anul trecut, de la aproape 87 milioane de lei la peste 94 milioane de lei, iar câștigul net a urcat cu 58%, până la 13,2 milioane de lei, într-un proces de ameliorare a rezultatelor financiare constant de la intrarea companiei în reorganizare.
Activele totale ale Cemacon erau la data de 30 iunie de 193,29 milioane lei, în urcare cu 6,57% față de cele de 181,37 milioane lei de la sfârșitul anului trecut, iar în același interval de raportare datoriile totale ale producătorului de cărămidă au fost reduse cu 2,47%, la 70,31 milioane lei, de la 72,09 milioane lei.
Cemacon Zalău este listată la cota Bursei de Valori București, iar la ultimul preț de închidere de 0,3180 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 152,17 milioane lei (32,63 milioane euro).