Pe fondul neînțelegerilor cu Vuza, SIF Moldova își vinde acțiunile Iasitex după ce îi cumpără terenuri și clădirea

Pe fondul neînțelegerilor cu Vuza, SIF Moldova își vinde acțiunile Iasitex după ce îi cumpără terenuri și clădirea
scris 27 oct 2018

SIF Moldova preia de la producătorul de textile Iasitex (IASX), controlat de Ștefan Vuza, terenuri in suprafață de circa 30.000 metri pătrați și o clădire administrativă cu 8 etaje, în suprafață construită desfășurată de 4.600 metri pătrați, din centrul municipiului Iași, pentru un proiect imobiliar, într-o tranzacție de 37 milioane lei, dar își și vinde participația minoritară deținută în această companie, de aproape 30%, cu un profit de circa 18 milioane lei, invocând un potențial redus de creștere și o lichiditate extrem de scăzută în piață. SIF arată că astfel pot fi soluționate toate procesele și găsite soluții amiabile, de tranziție pentru activitatea IASITEX si a firmelor care operează în activele care fac obiectul tranzacției.

Profit.ro a anunțat anterior că Ștefan Vuza a scos la vânzare clădiri, terenuri și alte bunuri ale mai multor firme ale sale, membre ale grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), în valoare totală estimată la peste 50 milioane euro, ca să facă rost de banii necesari cumpărării pachetelor de active ale Oltchim.

Urmărește-ne și pe Google News
Medicover își ridică afacerile în România. Grupul suedez, în fază de creștere accelerată, își extinde semnificativ rețeaua locală CITEȘTE ȘI Medicover își ridică afacerile în România. Grupul suedez, în fază de creștere accelerată, își extinde semnificativ rețeaua locală

Astfel, Vuza a scos la licitație active evaluate la suma totală de peste 50 milioane euro ale companiilor din SCR Contactoare Buzău, Uzuc, Caromet, INAV, Sinterom, Iasitex și Nova Textile Bumbac, potrivit documentelor societăților menționate.

SIF Moldova, neimplicată în actul managerial al Iasitex, a transmis în acest context, anterior, că va proceda în continuare la acțiuni judiciare și extrajudiciare pentru protejarea drepturilor de acționar.

Iasitex, listată la bursă din 1996, are o capitalizare de circa 13 milioane lei.

Retailerul foto-video F64 vrea să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova CITEȘTE ȘI Retailerul foto-video F64 vrea să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova

Înființată în 1910, Iasitex a purtat numele de ”Țesătura” Iași până în 1948, când a fost naționalizată. În perioada comunistă a funcționat sub denumirea de ”Întreprinderea de Stat Țesătura Iași” până în 1990, când societatea s-a constituit ca societate pe acțiuni sub numele Iasitex.

În 2003, Grupul industrial SCR a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni deținut de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
vuza
iasitex