Antreprenorul român Albert Ilieș, care a pus bazele grupului Royal Holding ca vânzător autorizat al ușilor de garaj Hormann, lucrează la realizarea unui complex sportiv cu terenuri de fotbal, tenis, unități de cazare, SPA și piscine, o investiție de circa 15 milioane de euro, în locul fostului teren de fotbal al fabricii Ventilatorul din cartierul bucureștean Ghencea, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Fundația grupului a fost pusă în 2003 ca distribuitor al produselor și serviciilor Hormann și s-a extins în 2008 cu servicii de construcții. În 2010, Ilieș a intrat și pe sectorul producției de mobilier personalizat și a deschis o fabrică de saune, iar, ulterior, a intrat pe dezvoltare imobiliară.
Recent, a lansat o nouă divizie a grupului său, Royal Sports, prin intermediul căreia dezvoltă acum complexul Ghencea 31, amplasat lângă Cimitirul Eroilor Turci.
„Lucrările la terenurile de mini-fotbal au fost demarate și urmează a fi predate spre sfârșitul lunii. Ne dorim ca, în partea din față, să fie un complex sportiv, care să cuprindă unități de cazare pentru sportivi și nu numai, zonă de SPA, piscine. Lucrările vor fi realizate etapizat în următorii 5 ani. Încă nu știm care va fi următoarea componentă pe care o vom realiza, depinde de autorizații și finanțare. Investiția în complex va urca, probabil, spre 15 milioane de euro, fără costul terenului“, a declarat, pentru Profit.ro, Albert Ilieș, CEO Royal Holding.
Fostul teren de fotbal al fabricii Ventilatorul are o suprafață de circa 12.000 de metri pătrați și, anterior, a fost închiriat de proprietar pentru diverse alte activități, inclusiv ca poligon moto. Investitorul prezintă noua investiție ca pe una dintre cele mai inovatoare baze sportive din Sectorul 6.
Royal Holding a dezvoltat până acum circa 250 de apartamente, dintre care unele sunt în curs de execuție în zona Păcii, proiectul Dedulești Residence, și o extindere a Văcărești Delta View Residence. Ilieș spune că își dorește să continue investițiile imobiliare, dar, momentan, este într-o perioadă de expectativă.
Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a reintrat pe creștere, în luna august, cu 1,5%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 43.000 de tranzacții, după scăderea ușoară din luna anterioară, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a doua lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum