EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează o nouă investiție, lângă fabrica Ford. Negocieri în paralel pentru vânzarea parcului cu depozitele Arctic

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează o nouă investiție, lângă fabrica Ford. Negocieri în paralel pentru vânzarea parcului cu depozitele Arctic
scris 27 ian 2021

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au extins colaborarea cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu într-un nou proiect logistic, din Craiova. Cei doi parteneri negociază acum cu sud-africanii de la Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, vânzarea parcului logistic din Chitila, al cărui principal chiriaș sunt turcii de la Arctic, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania Pavăl Holding, deținută de proprietarii Dedeman, a preluat 70% din societatea Eli 4 Craiova, prin care Ionuț Dumitrescu vrea să dezvolte un parc logistic de circa 54.000 de metri pătrați la Craiova.

„Lucrăm la autorizarea proiectului și, probabil, vom începe construcția anul acesta. Va fi o dezvoltare în etape, a cărei valoare va ajunge la final în jurul a 25-30 milioane de euro. În același stadiu suntem și cu proiectele din Bacău, Târgoviște și Timișoara“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial.

Urmărește-ne și pe Google News
Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Dezvoltarea proiectelor este asigurată de Element Invest Partners, firmă deținută direct sau indirect de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cu 45%, Gabriel Marchievici, cu 25%, Bogdan Macovei – fost director de expansiune al Kaufland, 25%, toți trei foști colegi în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eurisko (actuala CBRE), și antreprenorul ieșean Mihail Eusebiu Siminiceanu, cu 5%, potrivit termene.ro.

Compania lui Dumitrescu deține, de mai mulți ani, 11 hectare de teren cu acces la drumul E70, în apropiere de fabrica de automobile Ford din Craiova.

EXCLUSIV Val declanșat pe piață: Vodafone, Orange, Thales, Genpact și NNDKP își subînchiriază sediile, pentru a recupera din milioanele de euro plătite anual pe birouri aproape goale. Lista corporațiilor care fac asta crește rapid CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Val declanșat pe piață: Vodafone, Orange, Thales, Genpact și NNDKP își subînchiriază sediile, pentru a recupera din milioanele de euro plătite anual pe birouri aproape goale. Lista corporațiilor care fac asta crește rapid

Frații Pavăl și-au început parteneriatul cu Ionuț Dumitrescu în august 2019, când au preluat 70% din firma care dezvoltă parcul logistic Eli Park 1, situat în zona Chitila-Buftea. Printre chiriașii acestui proiect, cu o suprafață de 50.000 de metri pătrați, se numără Arctic și Paste Băneasa.

În acest moment, frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu sunt în negocieri cu investitorul sud-african Fortress pentru vânzarea parcului din Chitila, potrivit unor surse din piața imobiliară. Ionuț Dumitrescu nu a dorit să comenteze informația.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Dacă se definitivează, tranzacția ar reprezenta intrarea Fortress pe sectorul industrial și direct pe piața imobiliară românească, acum fiind, deocamdată, prezent doar ca acționar principal al NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, după valoarea activelor.

Proprietarii Dedeman s-au asociat anul trecut cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logictic de circa 65.000 de metri pătrați la Bacău, pe un teren de 13 hectare, demers prezentat în exclusivitate de Profit.ro. În acest proiect, frații Pavăl au o participație de 80%.

Dezvoltatorii imobiliari schimbă proiectele de birouri în rezidențial, deoarece spațiile rămase neînchiriate din cauza pandemiei încep să devină o problemă CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii imobiliari schimbă proiectele de birouri în rezidențial, deoarece spațiile rămase neînchiriate din cauza pandemiei încep să devină o problemă

Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara.

Ionuț Dumitrescu mai deține un teren în Târgoviște (aproape de fabrica Arctic din Ulmi), un lot de 10 hectare în Timișoara (centura de Nord spre Sânandrei) și alt teren peste drum de Eli Park 1.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Antreprenorul Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko, pe care a fondat-o alături de Gabriel Marchievici, grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară.

El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro. În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro. La un an diferență acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

La începutul anului 2019, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează clădirea North Gate din Pipera și a construit One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a ex-proprietarului Dinamo, a cumpărat terenul fostei fabrici Tubinox de la grupul indian Viraj, jucător major pe piața siderurgică globală. Cel mai mare proiect al familiei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a ex-proprietarului Dinamo, a cumpărat terenul fostei fabrici Tubinox de la grupul indian Viraj, jucător major pe piața siderurgică globală. Cel mai mare proiect al familiei

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl își diversifică acum investițiile în sectoare precum imobiliarele (prin achiziția The Bridge și The Office și parteneriatul cu Element Industrial), construcțiile (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments) și, mai nou, pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group). Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2019 o cifră de afaceri de 8,2 miliarde lei și un profit net de 1,2 miliarde de lei, crescând și numărul total de angajați la peste 11.000 de persoane.

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
paval
dedeman
ionut dumitrescu
fortress
arctic
element industrial