Antreprenorul francez Gerard Losson, proprietarul producătorului de costume Formens din Botoșani, unul dintre liderii acestei industrii, a intrat pe piața imobiliară bucureșteană prin achiziția unui teren pe care au funcționat depozitele Coca-Cola Militari și pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu un potențial de peste 500 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
La începutul acestui an, compania Unique Real Estate Development, controlată de Gerard Losson, a cumpărat un teren în cartierul Militari, în suprafață de 9.437 de metri pătrați, de la Mars Commercial Center, companie deținută indirect de omul de afaceri de origine siriană Abdul Wahed Nour Ideen, cel care a cumpărat în „distressed“ mall-urile Galleria Arad și Piatra Neamț, potrivit documentelor de proprietate analizate de Profit.ro.
Lotul tranzacționat a fost desprins dintr-un teren de circa 13.100 metri pătrați. Pe diferența de circa 3.600 de metri pătrați a fost construit, recent, un magazin Mega Image. Parcela preluată de firma lui Gerard Losson are un drept de ipotecă legală în valoare de 2 milioane de euro în favoarea Mars Commercial Center.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Contactați de Profit.ro pentru detalii, reprezentanții Unique Real Estate Development și cei ai Mars Commercial Center nu au răspuns până la publicarea acestui articol.
Unique Real Estate Development are un certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu cu locuințe pe acest teren. Firma lui Abdul Wahed Nour Ideen a realizat, în trecut, un Plan Urbanistic de Detaliu care îi permitea construcția a 3 blocuri a câte 11 etaje fiecare, cu o suprafața desfășurată de peste 46.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 500 de apartamente.
Proiectul este în apropierea zonei de birouri din vestul Bucureștiului creată de West Gate și Renault Bucharest Conected, unde lucrează mii de corporatiști.
Gerard Losson s-a lansat oficial pe piața imobiliară în 2019 prin anunțarea noii sale divizii Unique Residential, condusă de Corneliu Scutariu. În acel moment, divizia vânduse un total de 140 de apartamente și avea în dezvoltare alte peste 400 de locuințe în Botoșani, Iași și Focșani.
Noul proiect din București este cel mai mare ansamblu rezidențial aflat în dezvoltarea grupului format de Losson.
Producătorul de costume Formens a fost fondat în 1999 de Gerard Losson prin achiziția de echipamente de la uzinele Vestra din Franța. De la fabrica din Botoșani sunt exportate anual, în peste 30 de țări, sute de mii de costume. Brandul propriu al producătorului este Louis Purple.
Anul trecut, influențat de pandemie, Formes a avut o cifră de afaceri de 46,6 milioane euro, în scădere cu peste 33% față de rezultatul din 2019, și un profit net înjumătățit la 2,3 milioane de euro. De asemenea, numărul de angajați ai producătorului a scăzut în 2020 sub 1.000 de persoane. Gerard Losson plănuia să atingă în 2020 o cifră de afaceri de 90 de milioane de euro.
Grupul Formens s-a extins, recent, și pe sectorul producției de mobilier prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni al companiei franceze Delagrave, care a deschis în orașul Darabani din Botoșani o fabrică de mobilier școlar într-o hală de peste 12.000 de metri pătrați, o investiție inițială de circa 2,5 milioane de euro.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.